Ακόμη και στο θάνατο μπορεί να οδηγήσουν οι φόροι, καθώς σύμφωνα με επιστημονική έρευνα τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα που οδηγούν στο θάνατο παρουσιάζουν αύξηση την τελευταία μέρα πληρωμής των φόρων!

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η σχετική έρευνα, η οδική συμπεριφορά συνδέεται με το άγχος για την πληρωμή των φόρων.

Συγκεκριμένα, ο Donald A. Redelmeier από το πανεπιστήμιο του Τορόντο συγκέντρωσε στοιχεία μοιραίων αυτοκινητιστικών που σημειώθηκαν στις ΗΠΑ από το 1980 έως και το 2009. Στη συνέχεια, συνέκρινε τον αριθμό αυτών που σημειώθηκαν την ημέρα της λήξης της προθεσμίας πληρωμής και την ίδια μέρα της προηγούμενης και επόμενης εβδομάδας.

Ο μέσος όρος των δυστυχημάτων άγγιζε τα 226 την επίμαχη ημέρα σε αντίθεση με 213 τις υπόλοιπες. Αυτό ισοδυναμεί με μια αύξηση της τάξης του 6%.

Σύμφωνα με τον Redelmeier μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές της οδικής συμπεριφοράς θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει σε αποτροπή των δυστυχημάτων.

Όπως τονίζουν οι ερευνητές την ημέρα εκείνη οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη υπευθυνότητα φροντίζοντας να φορούν ζώνη ασφαλείας, να μην ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας και να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American Medical Association.