Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα, εξέφρασε τη λύπη του με σημερινές δηλώσεις του, επειδή μερικοί από τους υποψήφιους προέδρους στη Γαλλία χρησιμοποιούν «λαϊκιστική ρητορική».

«’Εκανε καλό κάποιο χρονικό διάστημα, φρονώ, που εκφράστηκαν σκληρές επικρίσεις, αναμφίβολα εν μέρει δικαιολογημένες, έναντι της χρηματοπιστωτικής κοινότητας, για το χρονικό διάστημα μετά από τη διεθνή οικονομική κρίση, που ξέσπασε στα τέλη του ’08», βεβαίωσε ο κ. Νταλάρα, απαντώντας στην ερώτηση, πώς ο ίδιος εκτιμά το προεκλογικό κλίμα ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Συγχρόνως ο ίδιος επέκρινε «τις προτάσεις για έκτακτη φορολογία σε βάρος των πιστωτικών ιδρυμάτων, επειδή σε τελευταία ανάλυση πλήττονται καταναλωτές και επιχειρήσεις, που αγωνίζονται».

«Εχουμε πιά ξεπεράσει τη χρονική φάση, κατά την οποία ήταν παραγωγική η λαϊκίστικη ρητορική για τις τράπεζες», συνόψισε.

Ερωτώμενος, τί έχει να απαντήσει στον σοσιαλιστή υποψήφιο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, που δήλωσε ότι το χρηματο-πιστωτικό σύστημα «πρέπει να το νικήσουμε», ο κ. Νταλάρα περιορίστηκε να πεί ότι «δεν απαντά σε κανέναν συγκεκριμένο υποψήφιο, Γάλλο ή άλλης εθνικότητας».

«Αυτό που δηλώνω, είναι πως είναι κρίσιμο οι πολιτικοί ηγέτες συνολικώς, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, να αναγνωρίσουν ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα πρέπει να είναι ο εταίρος των κυβερνήσεων, εφόσον επιθυμούμε μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη», υπογράμμισε τέλος ο κ. Νταλάρα.