Καταγγελίες γυναικών σε βάρος του φωτογράφου μόδας Πατρίκ Ντεμαρσελιέ για σεξουαλική παρενόχληση δημοσιοποιεί η εφημερίδα Boston Globe. Το δημοσίευμα επικαλείται κυρίως μια πρώην βοηθό του 74χρονου σήμερα φωτογράφου, η οποία εξηγεί ότι ενέδωσε στην επίμονη παρενόχληση του Ντεμαρσελιέ φοβούμενη μήπως συνεχίζοντας να τού αρνείται θέσει σε κίνδυνο το επαγγελματικό της μέλλον. Η ίδια είπε ότι ζήτησε αμέσως από την καλλιτεχνική διευθύντρια του ομίλου Conde Nast, την ιέρεια της παγκόσμιας μόδας λ΄Άννα Γουίντουρ, να μην αφήσει πλέον τον φωτογράφο να εργάζεται με νεαρά μοντέλα.

Η Boston Globe γράφει επίσης την περίπτωση ακόμη έξι γυναικών, που όλες τους κατηγορούν τον Γάλλο Πατρίκ Ντεμαρσελιέ για σεξουαλική παρενόχληση.

Μια από αυτές αναφέρει ότι ο φωτογράφος έβαλε το χέρι του στα γεννητικά της όργανα, και άλλη ότι ο φωτογράφος έβαλε τα χέρια του στο στήθος της.

Όταν ρωτήθηκε από το AFP, ο Ντεμαρσελιέ δεν έδωσε κάποια συνέχεια.

Η Globe Spotlight Team, η οποία έκανε την έρευνα αυτή, είναι μια ομάδα έξι ερευνητών δημοσιογράφων, η οποία διαδέχτηκε αυτήν που είχε αποκαλύψει το 2002 πώς η τοπική ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας είχε κουκουλώσει σεξουαλικές κακοποιήσεις που είχαν διαπράξει περίπου 90 ιερείς στη Βοστόνη και στα περίχωρά της επί δεκαετίες ολόκληρες.

Η ιστορία χρησίμευσε ως βάση στην ταινία «Spotlight», η οποία απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2016, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Η έρευνα για τον κόσμο της μόδας, που δημοσιεύτηκε χθες, θίγει και άλλους φωτογράφους, όπως ο Σεθ Σάμπαλ και ο Αντρέ Πάσος.

Από τότε που ξέσπασε η υπόθεση Γουάινστιν στο Χόλιγουντ, μεγάλοι φωτογράφοι μόδας έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, όπως ο Μπρους Γουέμπερ, ο Τέρι Ρίτσαρντσον, ο Μάριο Τεστίνο. Αρκετοί από τους πελάτες τους, όπως ο όμιλος Conde Nast, δήλωσαν δημόσια ότι δεν επιθυμούν πλέον να συνεργάζονται μαζί τους.