Οι ερμηνείες της στο The Voice της Γαλλίας είχαν εντυπωσιάσει. Ένα βίντεό της στο YouTube, όπου τραγουδά το Hallelujah του Λέοναρντ Κοέν έγινε viral συγκεντρώνοντας περισσότερες από 900.000 προβολές.

Η 22χρονη έφτασε στο σημείο όμως να εγκαταλείψει το τηλεοπτικό σόου μετά την κατακραυγή που δέχτηκαν παλιότερα σχόλια που είχε κάνει η ίδια στα social media.

Σε μία ανάρτησή της, η μουσουλμάνα Mennel Ibtissem είχε εκφράσει αμφιβολίες για την τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια το 2016. Τα σχόλιά της στα social media, τα οποία έχουν πλέον διαγραφεί, είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την εμφάνισή της στην εκπομπή.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, σε μια ανάρτηση για την επίθεση στη Νίκαια, στην οποία 86 άνθρωποι είχαν βρει τραγικό θάνατο, εκείνη έγραφε: «Είναι καλό που έχει γίνει ρουτίνα. Μια επίθεση την εβδομάδα!».

«Και για να παραμείνει πάντα πιστός, ο τρομοκράτης πήρε τα έγγραφά του μαζί του. Είναι αλήθεια ότι, όταν ετοιμάζεις μια βρώμικη κίνηση, δεν ξεχνάς να πάρεις τα έγγραφά σου». Το μήνυμα συμπεριλάμβανε το hashtag #PrenezNousPourDesCons, που σημαίνει «μας περνάτε για ηλίθιους».

Αυτά τα σχόλια και άλλα της 22χρονης προκάλεσαν οργή στα social media, με ορισμένους χρήστες να κάνουν λόγω για προσβολής της μνήμης των θυμάτων.

Πίεση ασκήθηκε και στην παραγωγή του παιχνιδιού προκειμένου να απομακρυνθεί η 22χρονη από το The Voice. Άλλοι πάλι την υποστήριξαν, λέγοντας πως στοχοποιείται άδικα επειδή είναι μουσουλμάνα.

Μετά την κατακραυγή, η Ibtissem απολογήθηκε, δηλώνοντας ότι «προφανώς και καταδικάζει την τρομοκρατία». Ωστόσο, την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το σόου. «Ποτέ δεν θέλησα να πληγώσω κανέναν και η ιδέα ότι θα το έκανα επίτηδες με πονά. Θα συνεχίσω να διαδίδω το μήνυμα της ειρήνης και της ανεκτικότητας, πέρα από κάθε μορφή φανατισμού», ανέφερε σε ένα μήνυμά της.