Θα κάνατε το πρόσωπό σας διαφήμιση ώστε να πληρώσετε τις υποχρεώσεις σας; Κάποιοι το έκαναν. Η ιδέα ανήκει σε δύο μαθητές από τη Βρετανία, που δημιούργησαν την ιστοσελίδα, buymyface.com.

H σελίδα απευθύνεται σε εταιρείες από ολόκληρο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα πρόσωπα των δύο μαθητών και να τα χρησιμοποιήσουν ως διαφημιστικά, όπως θέλουν, γράφοντας πάνω σε αυτά οποιοδήποτε σύνθημα ή logo επιθυμούν ώστε να διαφημίσουν το προϊόν τους. Στόχος των δύο μαθητών είναι να αποπληρώσουν τις σπουδές τους.

«Οι εταιρείες μπορούν να αγοράσουν τα πρόσωπά μας, μπορούν να ζωγραφίσουν πάνω τους το μήνυμα που θέλουν να περάσουν μέσα από τη διαφήμισή τους.

Όταν ξεκίνησε να λειτουργεί η ιστοσελίδα τους τον Οκτώβριο του 2011, oι διαφημίσεις των προσώπων τους κόστιζαν 1 δολάριο για μία ημέρα σε κάθε εταιρεία που ενδιαφερόταν. Σήμερα κοστίζουν 600! Μέσα σε 180 μέρες οι μαθητές έβγαλαν περίπου 50.000 δολάρια! Ποσό καθόλου αναξιοπρεπές. Σε λίγο καιρό μάλιστα σχεδιάζουν να επεκταθούν καθώς πολλοί μαθητές τους ζητούν να πολήσουν κι εκίνοι μέσω της ιστοσελίδας τους τα πρόσωπά τους.