Αύριο το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας θα ανακοινώσει την απόφασή του στο αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος εξαήμερης κράτησης του Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας», Άντη Χατζηκωστή, τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Ξενοφώντος είχε διαφύγει στη Μολδαβία και επέστρεψε χθες βράδυ στην Κύπρο.

Η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου ολοκληρώθηκε γύρω στις 14:00 και αφού αγόρευσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης και η κατηγορούσα αρχή.

Ο δικηγόρος του Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης, δήλωσε πως ο πελάτης του δεν προτίθεται να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία ούτε να λάβει μέρος σε αναγνωριστικές παρατάξεις καθώς, όπως υποστήριξε, δεν είναι ύποπτος αλλά κατηγορούμενος, αφού το όνομά του αναγράφεται στο κατηγορητήριο των άλλων κατηγορουμένων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι, σε περίπτωση που εκδοθεί το διάταγμα κράτησης, η υπόθεση θα τεθεί ενώπιον του γενικού εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει για τον περαιτέρω χειρισμό της.

Στις 8:30 αύριο το πρωί θα εκδοθεί τελικά η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας σε ό,τι αφορά το διάταγμα εξαήμερης κράτησης του Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο οποίος με βάση το μαρτυρικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές Αρχές φέρεται ως ο εκτελεστής του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας», Άντη Χατζηκωστή, στις 11 Ιανουαρίου του 2010.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο Ξενοφώντος θεωρείται από την Αστυνομία ως ύποπτος για συνωμοσία για διάπραξη φόνου, φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.