Της έμεναν μόλις 80 μίλια για να γίνει ο νεότερος πεζοπόρος που θα είχε διασχίσει το Grand Canyon από τη μία άκρη ως την άλλη. Αλλά η μοίρα είχε αποφασίσει αλλιώς και η 24χρονη έπεσε σε βάθος ενενήντα μέτρων, πτώση που της στοίχισε τη ζωή.

Η νεαρή Ioana Hociota ήταν μία έμπειρη πεζοπόρος που έχασε πρόωρα τη ζωή της λόγω ενός λάθος βήματος.
«Μπορεί κάποιος να νομίζει πως μία 24χρονη κοπέλα, νιόπαντρη, είναι έξω από τα νερά της εκεί έξω, αλλά δεν ήταν» δήλωσε ο σύζυγός της Andrew Holycross.

Ο Holycross μύησετην Hociota στην εξερεύνηση των φαραγγιών κι εκείνη το αγάπησε αμέσως. Πέντε χρόνια αργότερα το ζευγάρι παντρεύτηκε και η τελετή έγινε στο φαράγγι.

Στις 25 Φεβρουαρίου η Hociota και ο επίσης πεζοπόρος Matthia Kawski περπάτησαν στο φαράγγι Owl Eyes Canyon στη νότια πλευρά του και οι δρόμοι τους χώρισαν για μία μικρή απόσταση.

Το μονοπάτι της Hociota λένε οι φίλοι και ο σύζυγός της, δεν ήταν ούτε επισφαλές ούτε ασυνήθιστο. Αλλά ο Kawski άκουσε μερικές πέτρες να κυλούν και μία φωνή. «Ακούστηκε σαν πουλί και παραξενεύτηκα γιατί δεν υπάρχουν πουλιά εκεί», είπε ο Kawski.

«Μετά το αίμα μου πάγωσε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά άκουσα ένα γδούπο, έτρεξα πίσω και τη φώναζα, αλλά δεν υπήρχε απάντηση. Υπήρχε μία απίστευτη σιωπή», είπε.

Οι φίλοι της πιστεύουν πως ένας βράχος που δεν ήταν σταθερός της κόστισε τη ζωή.

Η Hociota είχε παντρευτεί στο Marble Point του φαραγγιού τον Ιούνιο και στο γαμήλιο πάρτι περιλαμβανόταν και πεζοπορία 25 μιλίων! «Έφυγε κάνοντας αυτό που αγαπούσε», είπε ο σύζυγός της.