Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ιεριχώ, Παλαιστίνη. Τα Θεοφάνεια στον Ιορδάνη

pohto10

Χριστιανοί ορθόδοξοι των Αγίων Τόπων κατευθύνονται προς την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό, κοντά στην Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης.

Μπελέν-Τσιλεσίτο, Αργεντινή. Σάρωσε τους αμμόλοφους ο «ματαντόρ» Κάρλος Σάινθ

pohto9

Ο Κάρλος Σάινθ «οργώνει» τους αμμόλοφους στην 11η Ειδική Διαδρομή Μπελέν-Τσιλεσίτο 746 χλμ στο πλαίσιο του Ράλι Ντακάρ και πάει για τη δεύτερη νίκη του στον αγώνα μετά το 2010. Το Ράλι Ντακάρ ξεκίνησε από το Περού και καταλήγει στην Αργεντινή.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία. Ο Πούτιν στο Λένινγκραντ

pohto8

Την έκθεση για την 75η επέτειο από τη πολιορκία του Λένινγκραντ επισκέφτηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ναζάρε, Πορτογαλία. Δαμάζοντας τα κύματα

pohto7

Ο Γερμανός σέρφερ Sebastian Steudtner ισορροπεί σε ένα γιγαντιαίο κύμα στην παραλία της Ναζάρε στην Πορτογαλία.

Πουέρτο Μαλδονάδο, Περού. Ο Πάπας στη φυλή των «Χουνικούι»

pohto6

Στο Περού έφτασε ο Πάπας Φραγκίσκος, μετά την επίσκεψή του στη γειτονική Χιλή, στο δεύτερο σκέλος του ταξιδιού του στη Λατινική Αμερική. Στην εικόνα, ένας ιθαγενής των «Χουνικούι», της φυλής που υποτάχτηκε στους Ίνκας, ακούει την ομιλία του Πάπα στο Πουέρτο Μαλδονάδο.

Άλιμος, Αττική. Για ψάρεμα στον Σαρωνικό

pohto5

Ένας άνδρας ψαρεύει εν μέσω θυελλωδών ανέμων στην παραθαλάσσια συνοικία του Αλίμου, ενώ η πόλη του Πειραιά φαίνεται στο φόντο.

Λουζόν, Φιλιππίνες. Το ηφαίστειο έκανε τη νύχτα, μέρα

pohto4

Λάβα αναβλύζει και κυλάει στις πλαγιές του ηφαιστείου Μαγιόν, στις Φιλιππίνες, το οποίο άρχισε να εκρήγνυται το Σαββατοκύριακο. Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν πως μια «επικίνδυνη έκρηξη» μπορεί να συμβεί μέσα σε μερικές εβδομάδες ή και μέρες.

Βένγκεν, Ελβετία. Αλπικά καρέ

pohto3

Ο Αυστριακός Otmar Striedinger κατεβαίνει τη βουνοπλαγιά της πίστας του Βένγκεν της Ελβετίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι.

Ατλάντα, ΗΠΑ. Ο παγετός παρέλυσε την πόλη

pohto2

Ένα ζευγάρι περπατάει με το σκυλί τους στο χιονισμένο πάρκο Piedmont στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Ο Νότος ξύπνησε την περασμένη Τετάρτη σε ένα αρκτικό χάος με χαμηλές θερμοκρασίες που έσπασαν κάθε ρεκόρ.

Κοξ Μπαζάρ, Μπανγκλαντές. Ροχίνγκια μελετούν το Κοράνι

pohto1

Ένα αγόρι Ροχίνγκια μαζί με άλλα παιδάκια μελετούν το Κοράνι σε ένα τζαμί στον καταυλισμό Κουτουπαλόνγκ κοντά στο Κοξ Μπαζάρ του Μπαγκλαντές.