Τροποποιημένες είναι οι διατροφικές συνήθειες των Γερμανών την τελευταία δεκαετία με αποτέλεσμα να τρώνε λιγότερο κρέας και να πίνουν λιγότερα αλκοολούχα ποτά.

Σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis, η κατανάλωση προϊόντων κρέατος μειώθηκε κατά 17,8% μεταξύ 1991-2011. Αντιθέτως, στην ίδια περίοδο, αυξήθηκε η κατανάλωση λαχανικών κατά 35,1% και ψαριών κατά 15,3%.

Σημαντική ήταν και η μείωση στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, κατά 17,1%. Οι Γερμανοί περιόρισαν κυρίως την μπίρα (-13,8%) και τα ποτά υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (-38,8%) και στράφηκαν στο κρασί, η κατανάλωση του οποίου αυξήθηκε κατά +4,7%.