Την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία ευχαρίστησε ο πάπας Φραγκίσκος για τις προσπάθειές τους στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

«Θέλω να εκφράσω ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη προς την Ιταλία, η οποία αυτά τα χρόνια έδειξε πως έχει μία γενναιόδωρη και ανοικτή καρδιά και μπόρεσε να προσφέρει και θετικά παραδείγματα κοινωνικής ένταξης», ανέφερε ο Ποντίφικας, προσθέτοντας πως εκτιμά «τις προσπάθειες που κατέβαλαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως η Ελλάδα και η Γερμανία», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη για να βρουν ειρήνη και ασφάλεια, τα οποία είναι αποτέλεσμα μίας μακράς πορείας, η οποία γεννήθηκε από τα ιδεώδη των ιδρυτών του ευρωπαϊκού σχεδίου, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι περήφανη γι’ αυτή την κληρονομιά της, η οποία βασίζεται σε αρχές και σε ένα ανθρώπινο ιδεώδες που έχει τις ρίζες του σε χιλιετίες ιστορίας, με έμπνευση από τη χριστιανική αντίληψη του ανθρώπου», κατέληξε.