Να σταματήσουν τη βία στη Συρία θα καλέσει την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν, επιδιώκοντας μια πολιτική διευθέτηση, μετά από ένα χρόνο συγκρούσεων.

«Για τη Συρία, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πιέσουμε για μια κατάπαυση των εχθροπραξιών και τον τερματισμό των φόνων και της βίας. Αξίζουν καλύτερα στο συριακό λαό. Είναι ένας αρχαίος και γενναίος λαός που βρίσκεται στη μέση. Όμως ασφαλώς, τελικά η λύση βρίσκεται σε μια πολιτική διευθέτηση. Θα καλέσουμε την κυβέρνηση και ένα ευρύ φάσμα της συριακής αντιπολίτευσης να δουλέψουν μαζί μας για να βρεθεί μια λύση που θα κάνει σεβαστές τις φιλοδοξίες του συριακού λαού», δήλωσε μετά από συνομιλίες με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών.

Ο Ανάν, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί τη Συρία στις 10 Μαρτίου, αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα στο Κάιρο συνομιλίες με τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Εν τω μεταξύ η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος πρόκειται να έχει σήμερα συνομιλίες στη Δαμασκό με τους σύρους υπουργούς Παιδείας και Υγείας.