Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Φλόριντα Κις, ΗΠΑ. Υποβρύχιος γάμος!

khptochr9

Ένα ζευγάρι αποφάσισε να κάνει κάτι ριζοσπαστικό και αντισυμβατικό. Λίγες μέρες πριν τις εορτές των Χριστουγέννων αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης… υποβρυχίως, διαβάζοντας τους όρκους τους από ένα αδιάβροχο τάμπλετ.

Τόκιο, Ιαπωνία. Άγιοι Βασίληδες κατέκλυσαν τους δρόμους

khptochr10

Διακόσιοι δημοτικοί υπάλληλοι βγήκαν στους δρόμους της περιοχής Μαρουνούτσι του Τόκιο ντυμένοι Αγιοβασίληδες στα πλαίσια των εορτασμών στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Μανίλα, Φιλιππίνες. Παιχνίδια με τα ορφανά

khptochr6

Ορφανά επισκέφτηκαν τον ζωολογικό κήπο του Μαλάμπον στη Μανίλα των Φιλιππίνων και ενθουσιάστηκαν με την τίγρη της Βεγγάλης που φιλοξενείται στο πάρκο.

Μασαχουσέτη, ΗΠΑ. Κουκουβάγια του χιονιού, ένα σαγηνευτικό αρπακτικό

khptochr8

Μία κουκουβάγια του χιονιού ατενίζει προς την ελευθερία της. Είναι ένα από 14 παγιδευμένα ζώα στο αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης και μεταφέρθηκαν στο Cape Cod Bay. Τα μεγάλα λευκά αρπακτικά από την Αρκτική κατέβηκαν στα βόρεια των ΗΠΑ σε ασυνήθιστα μεγάλους αριθμούς τις τελευταίες εβδομάδες, δίνοντας στους ερευνητές την ευκαιρία να τις μελετήσουν.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Τα πρώτα τους Χριστούγεννα

khptochr5

Νεογέννητα ντυμένα Άγιοι Βασίληδες και χριστουγεννιάτικα δέντρα φωτογραφίζονται στο νοσοκομείο Paolo memorial στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Κουρσεβέλ, Γαλλία. Μάχη στο αλπικό σκι

khptochr4

Η Mikaela Shiffrin από τις ΗΠΑ στα δεξιά και η Petra Vlhova από τη Σλοβακία ανταγωνίζονται κατά τη διάρκεια της τελικής διαδρομής στο παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι στο Κουρσεβέλ της Γαλλίας.

Σαν Φραντσίσκο, ΗΠΑ. Υποβρύχιος Άγιος Βασίλης

khptochr2

Ο δύτης George Bell, ντυμένος ως Άγιος Βασίλης, κολυμπά στη δεξαμενή των κοραλλιογενών υφάλων των Φιλιππίνων κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Tis the Season for Science» στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Οκινάουα, Ιαπωνία. Πεζοναύτες τρέχουν στο χιόνι

khptochr1

Αμερικανοί πεζοναύτες στην Οκινάουα της Ιαπωνίας τρέχουν στο χιόνι στο πλαίσιο κοινής στρατιωτικής χειμερινής άσκησης με τους μαχητές της Νότιας Κορέας. Περισσότεροι από 400 πεζοναύτες από τις δύο χώρες συμμετείχαν.

Τόκιο, Ιαπωνία. Καθαριστές τζαμιών με… θέα και χιούμορ

khptochr3

Καθαριστές τζαμιών στα πανύψηλα κτίρια του Τόκιο, ντυμένοι ως σκύλος και γάτα, προσφέρουν μια χαρούμενη νότα στους ενοίκους του κτιρίου.

Κρεμλίνο, Ρωσία. Επέτειος για τα γενέθλια του Στάλιν

khptochr7

Μια γυναίκα κρατά ένα πορτρέτο του Στάλιν και τοποθετεί λουλούδια κοντά στο μνημείο του Ιωσήφ Στάλιν κοντά στο τείχος του Κρεμλίνου, για την επέτειο της γέννησης του.