Ακτιβιστές που αντιτίθενται στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Τορίνο-Λυόν, εργαζόμενοι στον τομέα της οικοδομής και ακροδεξιοί πήραν μέρος σε τρεις διαφορετικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Ρώμη κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

Ακτιβιστές που αντιτίθενται στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Τορίνο-Λυόν, που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις εδώ και αρκετούς μήνες, συγκεντρώθηκαν σε περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας, εμποδίζοντας προσωρινά την κυκλοφορία σε μία βασική οδική αρτηρία.

Την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της οικοδομής φορώντας κόκκινα κράνη ζήτησαν από την ιταλική κυβέρνηση να στηρίξει τον τομέα, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την ύφεση που έχει προκληθεί εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που έχει λάβει η κυβέρνηση Μόντι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία έφτασε το 9,2% τον Δεκέμβριο και ανέρχεται στο 31,1% στους νέους ηλικίας 15 με 24 ετών.

Τέλος, αρκετές χιλιάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν επίσης στη Ρώμη φώναξαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής, όπως: «Οι φόροι αυξάνονται, η τιμή της βενζίνης αυξάνεται, η κυβέρνηση Μόντι είναι μία κυβέρνηση ληστών».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές περίπου 20.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε αυτή την κινητοποίηση.