Περισσότερα από ογδόντα παιδιά στη Βρετανία έχουν πέσει την τελευταία δεκαετία θύματα σκληρής και κάποιες φορές μοιραίας κακοποίησης λόγω θρύλων και δοξασιών σχετικά με τη μαγεία, που αφορούν κυρίως πολίτες από την Αφρική, την Ασία και την Καραϊβική.

Το μέγεθος του προβλήματος- με παιδιά που κακοποιούνται, αφήνονται να πεινάσουν και κλειδώνονται σε κλουβιά- αποκαλύφθηκε με την ενοχή ενός προπονητή ποδοσφαίρου για βασανισμό ενός αγοριού μέχρι θανάτου.

Το πιο φρικτό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως συνεργός του ήταν η αδελφή του 15χρονου θύματος…

Ο 28χρονος Έρικ Μπικούμπι βρίσκεται αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 15χρονου Κρίστι Μπαμού έπειτα από τέσσερις ημέρες απερίγραπτης βίας.

Ο Μπικούμπι ασχολιόταν με το kindoki- είδος μαγείας- και πίστευε πως είχε ιδιαίτερες ικανότητες να ανιχνεύει το κακό. Η φίλη του, η 29χρονη Μαγκαλί Μπαμού, αδελφή του θύματος, καταδικάστηκε επίσης για δολοφονία.

Ο Κρίστι έφερε 130 τραύματα καθώς είχε δεχθεί επίθεση με λοστό, σφυρί, σκαρπέλο, τανάλια και… κομμάτια από πλακάκια δαπέδου! Πνίγηκε ανήμερα Χριστούγεννα το 2010 μπροστά στα μάτια των τεσσάρων τρομοκρατημένων αδελφών του καθώς ο Μπικούμπι τους έριχνε παγωμένο νερό σε ένα τελετουργικό κάθαρσης.

Το ταξίδι του με τα τέσσερα αδέλφια του, από το σπίτι τους στο Παρίσι στο ανατολικό Λονδίνο όπου έμενε η μεγαλύτερη αδελφή του με τον Μπικούμπι μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Ο Μπικούμπι γρονθοκόπησε και κλώτσησε το θύμα του, το χτύπησε με λοστό και του έσπασε τα δόντια με σφυρί. Σε μία κίνηση χαρακτηριστική της απίστευτης σκληρότητας, κι αφού είχε χτυπήσει τα αδέλφια του Κρίστι και τα ανάγκασε να καθαρίσουν το αίμα, του ξερίζωσε το ένα αυτί με μία τανάλια!

Επί πέντε ώρες τηλεφωνούσαν τα αδέλφια του Κρίστι στους γονείς τους αλλά εκείνοι στην αρχή δεν τους πίστευαν και μετά δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο επειδή ήταν Χριστούγεννα.

Ανήμερα Χριστούγεννα, με το πρόσωπό του τόσο διαλυμένο που δεν ήταν δυνατόν να αναγνωριστεί, ο Κρίστι πετάχτηκε στο μπάνιο. Οι τελευταίες του λέξεις, πριν γλιστρήσει κάτω από το νερό και πνιγεί, ήταν «Θέλω μόνο να πεθάνω τώρα»…