Την έφοδο του στρατού Μπάμπα Αμρ στη Χομς της Συρίας κατάφεραν να απωθήσουν οι αντικαθεστωτικοί, με τις μάχες να μαίνονται έξω από την πόλη.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η συριακή κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα «καθαρίσει» την περιοχή από τους τρομοκράτες και οι ακτιβιστές προειδοποιούν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να διαπράξει περισσότερες σφαγές.

«Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ορκιστεί να μπουν στις πολιορκημένες περιοχές ακόμη κι αν σκοτώσουν χιλιάδες άμαχους και λιποτάκτες», είπε ο ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αμπντελ Ραχμάν.

Δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις του τακτικού στρατού στη Μπάμπα Αμρ από τις 3 Φεβρουαρίου και χιλιάδες παραμένουν παγιδευμένοι εκεί,.

Η Χομς, η τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Συρίας, έχει γίνει το κέντρο της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ από τα μέσα Μαρτίου του 2011.

Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ σεΐχης Σαμπάχ Χάλεντ αλ-Σαμπάχ ανακοίνωσε ότι στις 7 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο Ριάντι σύνοδος με τους ομολόγους του των έξι μοναρχιών του Κόλπου και της Ρωσίας. Ο σεΐχης είπε ότι οι μοναρχίες του Κόλπου θα «καλέσουν τη Συρία να λάβει μια θέση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του συριακού λαού».