Ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι στη συνάντησή του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, άρχισε η συζήτηση για το περιουσιακό. Ο κ. Χριστόφιας περιορίστηκε να αναφέρει ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί την άλλη εβδομάδα.

Από την πλευρά του ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι στο περιουσιακό τα σημαντικά είναι τα κριτήρια και οι κανόνες. Ο τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν βλέπει το θέμα ‘ζεστά’, αλλά την ενδιαφέρει πόσο έδαφος θα πάρει.

Ο Έρογλου δήλωσε ότι χάρτες και στοιχεία θα συζητηθούν τελευταία, αφού καθορισθεί η ημερομηνία της πολυμερούς διάσκεψης.

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ χαρακτήρισε δύσκολο το έργο που ανέλαβε, να ετοιμάσει και να υποβάλει στο τέλος Μαρτίου έκθεση προς τον Μπαν Κι Μουν για την πορεία των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι στην επόμενη συνάντηση οι ηγέτες θα συζητήσουν και πάλι το περιουσιακό, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές για αυτό το θέμα αποτελούν το πλαίσιο των συζητήσεων.