Η Βρετανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία πρέπει να είναι «πολύ υπερήφανη» για την επανάσταση που έθεσε τέλος στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της εξέγερσης στη Λιβύη, ο Κάμερον τόνισε ότι η Βρετανία θα βοηθήσει τους νέους ηγέτες να διαχειριστούν την κατάσταση μετά τη διακυβέρνηση Καντάφι.

Σύμφωνα με τον Κάμερον, η ανατροπή του Καντάφι ήταν μια «καθοριστική στιγμή για την Αραβική Άνοιξη» και αποτέλεσε «έμπνευση» για άλλους λαούς στον κόσμο.

«Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν μπροστά μας χρόνια σκληρής δουλειάς, συμπεριλαμβανομένων του αφοπλισμού των πολιτοφυλακών και της συγκρότησης ενός νέου λιβυκού στρατού», τόνισε ο Κάμερον σε μήνυμά του με την ευκαιρία της επετείου της λιβυκής εξέγερσης.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη Λιβύη, κυρίως για να διαχειριστεί τη μετά Καντάφι εποχή, να εφαρμόσει τους κανόνες δικαίου και να προετοιμάσει τις πρώτες, ύστερα από 40 χρόνια, εκλογές» στη χώρα, τον Ιούνιο.