Στο περιθώριο των εορτασμών της 67ης επετείου του βομβαρδισμού της πόλης από τα συμμαχικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ιστορική γερμανική πόλη της Δρέσδης ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει φιλο-Ναζιστικές διαδηλώσεις.

Περίπου 2.000 Νεοναζί ετοιμάζονταν να φθάσουν απόψε το βράδυ στην πόλη της Δρέσδης, την οποία και στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιήσει, κατά την ίδια ημέρα μνήμης, ακροδεξιές ομάδες για να διοργανώσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις, με τις οποίες αρνούνταν την ευθύνη της Γερμανίας για τις ωμότητες στον πόλεμο.

Στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 1945, μόλις λίγους μήνες πριν τη λήξη του πολέμου, βρετανικά και αμερικανικά βομβαρδιστικά είχαν εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επιδρομή κατά της πόλης, σκοτώνοντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περί τους 25.000 κατοίκους, ενώ ισοπέδωσαν και εκτεταμένα τμήματα του πολεοδομικού της ιστού.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις και λειτουργίες για τη μνήμη των θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας.

Ορισμένοι διαδηλωτές ήταν προετοιμασμένοι να αποκρούσουν τους Νεοναζί ώστε να μην προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης, δημιουργώντας μία ανθρώπινη αλυσίδα.

Χιλιάδες άνθρωποι ακολούθησαν «το μονοπάτι των Ναζιστών δημίων» κατά μήκος όλης της πόλης, υπενθυμίζοντας πως η Δρέσδη υπήρξε ένα από τα προπύργια του Χιτλερισμού και πως δεν είναι άμοιρη των ευθυνών για την καταστροφή της, ως «σφηκοφωλιά» του κινήματος.