Διαρκείς μάχες δίνουν οι γιατροί για να μην χάσει την όρασή του από τον δεξιό οφθαλμό ο 17χρονος Daniel Stringer, ο οποίος δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από μια συμμορία Ασιατών στην Αγγλία.

Στο νεαρό, ο οποίος περπατούσε στο κέντρο της πόλης Hyde του Greater Manchester, επιτέθηκε μια ομάδα νεαρών και τον χτυπούσε αλλεπάλληλα στο πρόσωπο.

Οι άγνωστοι τον τραυμάτισαν στο κεφάλι, στα μάτια και στα μάγουλα. Χθες η οικογένεια του Dan δημοσίευσε φωτογραφίες του νεαρού από το νοσοκομείο. Η μητέρα του δήλωσε: «Τα χτυπήματά του είναι πολλά, είμαι τυχερή που τον έχουμε κοντά μας». Η επίθεση έλαβε χώρα στις 10 :15 το βράδυ της Κυριακής.

Ο μαθητευόμενος σεφ θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση στο δεξί μάγουλο και θα πρέπει να περιμένει μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να μάθει αν ο τραυματισμός στο δεξί μάτι είναι μόνιμος.

Στην επίθεση βρισκόταν μαζί του ο 17χρονος φίλος του Kavan Brown. Η συμμορία έσπασε τη μύτη του νεαρού. Ένας οδηγός ταξί που είδε το περιστατικό κάλεσε ασθενοφόρο.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι δεν ακούστηκαν ρατσιστικά σχόλια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ωστόσο το θύμα υποστηρίζει ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους.