Να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο με το Ισραήλ, οι οποίες διεξάγονται υπό τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ζήτησε  από τον Μαχμούντ Αμπάς ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Οι Μπαν και Αμπάς συζήτησαν για τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με τη συμφιλίωση μεταξύ των αντίπαλων παλαιστινιακών κινημάτων Φατάχ και Χαμάς, ανακοίνωσε αργά χθες ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα.

«Οι δύο δρόμοι -της ενδοπαλαιστινιακής συμφιλίωσης και των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ- δεν θα πρέπει να θεωρούνται αλληλοσυγκρουόμενοι και ο ένας να αποκλείει τον άλλο» είπε ο εκπρόσωπος του Μπαν κι Μουν, ενώ ο ίδιος επανέλαβε ότι ο ΟΗΕ υποστήριζε πάντα τη συμφιλίωση μεταξύ των Παλαιστινίων.

Χαμάς και Φατάχ συμφώνησαν χθες να ανατεθεί στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς η ηγεσία της μεταβατικής κυβέρνησης, που θα συγκροτηθεί από ανεξάρτητες προσωπικότητες και θα αναλάβει να προετοιμάσει τη διεξαγωγή των εκλογών.

Στο τέλος της πρόσφατης επίσκεψής του στην περιοχή ο Μπαν διαπίστωσε το πάγωμα της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων και υποσχέθηκε να συνεχίσει τις προσπάθειές του.