Τουλάχιστον 35 αιγύπτιοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ισλαμιστικά στοιχεία στην όαση Μπαχαρίγια, 370 χλμ. νοτιοδυτικά του Καΐρου, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας και γιατροί.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε το επεισόδιο, αλλά απέφυγε να δώσει έναν απολογισμό των θυμάτων στις τάξεις της αστυνομίας και του στρατού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι υπηρεσίες ασφαλείας χτενίζουν την περιοχή.

Οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες έσπευδαν έπειτα από μια πληροφορία που έλαβαν οι αρχές για να συλλάβουν οκτώ μέλη της οργάνωσης Χάσεμ («Τα Όπλα της Αιγύπτου») που φέρονταν να κρύβονται σε γιάφκα στην Μπαχαρίγια. Όμως η αυτοκινητοπομπή τους έπεσε σε ενέδρα μελών της οργάνωσης, που χρησιμοποίησαν αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και αυτόματα όπλα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας στην Γκίζα.

Οι αρχές της Αιγύπτου χαρακτηρίζουν τη Χάσεμ—μια οργάνωση η οποία έχει διαπράξει αρκετές επιθέσεις στην πρωτεύουσα, εναντίον ιδίως δικαστικών και αστυνομικών, το τελευταίο διάστημα—ένοπλη πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων, του ισλαμιστικού κινήματος το οποίο τέθηκε εκτός νόμου το 2013, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, ο οποίος ανήκε στις τάξεις του κινήματος αυτού. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι διαψεύδουν ότι συνδέονται με τη Χάσεμ.