Εφόδους σε κατοικίες και καταστήματα σε όλη τη χώρα έκανε η γερμανική αστυνομία, η οποία αναζητεί στοιχεία για το ποιος προμήθευε με όπλα και εκρηκτικά μια νεοναζιστική συμμορία, ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς στη Καρλσρούη.

Οι έφοδοι στόχευαν τέσσερις ακροδεξιούς οι οποίοι πιστεύεται ότι υποστήριζαν την τριμελή οργάνωση «Εθνικοσοσιαλιστικό Αντεργκράουντ» (NSU), που φέρεται ότι δολοφόνησε εννέα μετανάστες και μία αστυνομικό από το 2000 έως το 2007.

Δύο από τους φερόμενους υποστηρικτές είναι ύποπτοι ότι έδωσαν ένα εκρηκτικό και ένα όπλο στην ομάδα το 1998 και δύο άλλοι ότι έδιναν όπλα το 2001 και το 2003.

Η ύπαρξη της NSU ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα. Αποτελείτο από τρία ενεργά μέλη, δύο άνδρες οι οποίοι πέθαναν στη συνέχεια και μια γυναίκα που σήμερα κρατείται. Διέπραξε από το 2000 έως το 2006 τουλάχιστον δέκα δολοφονίες σε ολόκληρη τη χώρα, εννέα από τις οποίες ξένης καταγωγής καταστηματαρχών, κυρίως Τούρκων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.