Σε μια από τις τρανότερες αποδείξεις ότι ο πλούτος δεν φέρνει την ευτυχία, η περίπτωση του Billie Bob Harrell παραμένει σταθμός.

Ο 47χρονος Τεξανός πίστεψε πως όλα του τα προβλήματα είχαν πάρει τέλος όταν κέρδισε σε μια λοταρία τον Ιούνιο του 1997 και έγινε πλουσιότερος κατά 26 εκατ. ευρώ (31 εκατ. δολάρια).

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και έχοντας γυναίκα και τρεις έφηβους γιους να θρέψει, ο βαθύτατα θρησκευόμενος Billie πήρε την πρώτη δόση της απίστευτης τύχης του, πάνω από 1 εκατ. ευρώ, και είδε για πρώτη φορά φως στο τούνελ της ανέχειας.

Μέχρι τότε είχε αλλάξει πάμπολλες δουλειές, όλα αυτά ήταν όμως παρελθόν. Οι ετήσιες δόσεις του ενός εκατομμυρίου θα του άλλαζαν τη ζωή. Παράτησε τη θεσούλα του, πήγε την οικογένειά του στη Χαβάη, δώρισε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αγόρασε σπίτια και αυτοκίνητα σε φίλους και οικογένεια, ακόμα και 480 γαλοπούλες πήγε σε άσυλο αστέγων.

Η γενναιοδωρία του τον έκανε ωστόσο γνωστό. Γνωστό και σε ανθρώπους που δεν έπρεπε. Άγνωστοι του τηλεφωνούσαν τώρα ζητώντας ή ακόμα και απαιτώντας λεφτά, τον απειλούσαν, τον καταδίωκαν, τέτοια πράγματα. Ο Billie αναγκαζόταν να αλλάζει συχνά το τηλέφωνό του, αν και δεν θα τέλειωναν όλα εκεί.

dfpwfoj1

Κάποια στιγμή πιάστηκε στη φάκα μιας ύποπτης εταιρίας που διαχειριζόταν υποτίθεται τα κέρδη των υπερτυχερών και οι ετήσιες δόσεις του μειώθηκαν κατά πολύ. Και πάλι όμως είχε πολλά, περισσότερα από κάθε άλλη φορά στη ζωή του.

Η κακή του τύχη δεν θα τον εγκατέλειπε όμως, καθώς λιγότερο από έναν χρόνο μετά τη στιγμή που έγινε πάμπλουτος, τον Φεβρουάριο του 1998 συγκεκριμένα, τον χώρισε η γυναίκα του και του πήρε και τα παιδιά. Η σύζυγος είχε κουραστεί από τις ορδές όσων του ζητούσαν λεφτά και δεν άντεχε άλλο το φορτικό κόρτε για μερικά δολάρια. Ήταν προφανώς το κερασάκι στην τούρτα για τον Billie.

Στις 22 Μαΐου 1999 τον βρήκε νεκρό ο γιος του μέσα στο σπίτι του στο Χιούστον, με το περίστροφο περασμένο στα δάχτυλά του. Αυτοκτόνησε λίγες ώρες προτού δειπνήσει με την πρώην σύζυγό του, που έκαναν κάποιες προσπάθειες να τα ξαναβρούν.