Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του παραγωγού του Χόλιγουντ Harvey Weinstein, με τελευταία την ηθοποιό Rose McGowan να τον κατηγορεί δημόσια πως τη βίασε.

Σε διαδοχικά tweet της, η McGowan κατηγόρησε επίσης τον επικεφαλής των Amazon Studio Roy Price πως την αγνόησε όταν είχε κάνει την καταγγελία.

Η εταιρεία έθεσε τον Price σε διαθεσιμότητα- έχει ήδη κατηγορηθεί και ίδιος για σεξουαλική παρενόχληση από μια γυναίκα παραγωγό.

Ο Harvey Weinstein αρνείται τις κατηγορίες.

Η αστυνομία σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεκινήσει έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος του. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά καταγγελία από το 2004 ενώ η αστυνομία του Λονδίνου είχε λάβει μια καταγγελία για σεξουαλική επίθεση στην περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας τη δεκαετία του 1980.

Απευθυνόμενη στον επικεφαλής της Amazon Τζεφ Μπέζος, η McGowan επέκρινε την εταιρεία που για τη συνεργασία της με τον παραγωγό. «Είπα στον επικεφαλής των στούντιο πως ο Harvey Weinstein με βίασε» έγραψε στο Twitter, «το είπα ξανά και ξανά. Εκείνος έλεγε πως δεν έχει αποδειχθεί. Εγώ έλεγα πως ήμουν η ίδια απόδειξη».

Ακόμα τρεις γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Weinstein για βιασμό: οι Ιταλίδες Asia Argento και Lucia Evans και μια ακόμα, το όνομα της οποίας δεν έχει δημοσιευτεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού The New Yorker, ακόμα δέκα γυναίκες εξομολογήθηκαν πως ο Weinstein τις είχε παρενοχλήσει ή κακοποιήσει σεξουαλικά μεταξύ 1990 και 2015!

Ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, πάντως εξέφρασε την άποψη πως δεν θα πρέπει να βγαίνουν πρόωρα συμπεράσματα.

«Πιστεύω στη θεωρία σύμφωνα με την οποία πρέπει να περιμένουμε έως την εκδίκαση της υπόθεσης» τόνισε ο Στόουν εκτιμώντας ότι η κινηματογραφική βιομηχανία και το κοινό δίκασαν πρόωρα τον Γουάινσταϊν.  «Αν παραβίασε τον νόμο, θα το μάθουμε» πρόσθεσε.