Ικανοποίηση Ισραήλ για τις κυρώσεις στο Ιράν

Η Τεχεράνη δεν μπορεί να συνεχίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα


ΚΟΣΜΟΣ
11:38
23/01/2012
Ικανοποίηση Ισραήλ για τις κυρώσεις στο Ιράν
2
loading

Το Ισραήλ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για τις κυρώσεις που θα ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον του Ιράν ώστε να το αναγκάσει να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Η σκλήρυνση των κυρώσεων και ο τόνος που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι είναι σημαντικά, διότι έδωσαν να καταλάβουν στους Ιρανούς ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα», τόνισε στο στρατιωτικό ραδιόφωνο ο Νταν Μέριντορ, υπουργός αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών.

«Το Ιράν πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει αποφασιστικότητα στο να μην αποκτήσει η Τεχεράνη πρόσβαση σε πυρηνικά για στρατιωτικούς σκοπούς. Το ιρανικό καθεστώς ανησυχεί για τις επιπτώσεις των κυρώσεων αυτών, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να πετύχουν», υπογράμμισε ο Μέριντορ και συμπλήρωσε πως θα προτιμούσε οι κυρώσεις αυτές να επιβληθούν «πιο γρήγορα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Τέλος ο ισραηλινός υπουργός δήλωσε πως για να είναι αποτελεσματικές, οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να επιβληθούν από χώρες όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, οι οποίες συνεχίζουν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar nikolaos

    τα αφεντοικά ικανοποιήθηκαν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. avatar Georgios Pontikos

    Είδες τι κάνουν τα ανοίγματα στο Ισραήλ? Εμάς δεν μας ανέφεραν (ίσως διότι θεωρούν δεδομένο ότι θα σταματήσουμε να αγοράζουμε πετρέλαιο από το Ιράν)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει