Το κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (ΑfD) στην Κάτω Σαξονία δεν θα διοργανώσει την εορταστική του εκδήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο εν λόγω κρατίδιο σε εστιατόριο με ελληνική κουζίνα, αναφέρει σε τηλεγράφημά του ειδησεογραφικού πρακτορείου dpa.

Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του κόμματος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, «ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του χώρου που θα φιλοξενούσε την εκδήλωση υπαναχώρησε στην αρχική του δέσμευση εξ αιτίας της τεράστιας πίεσης». Με βάση τις πληροφορίες του dpa, ο εστιάτορας, ο οποίος κατάγεται από το Ιράκ, δηλώνει ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μη διεξαχθεί η εκδήλωση στο εστιατόριό του.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο κόμμα θεμελιώθηκε κυρίως μέσω της αντίστασης που προέβαλε έναντι την οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα προκειμένου να διασωθεί το ελληνικό κράτος από τη χρεοκοπία. Εκτός αυτού, το κόμμα τάσσεται εναντίον της «πολυπολισμικότητας στην Γερμανία», ενώ κάποια από τα πολιτικά στελέχη του προειδοποιούν για τον κίνδυνο μίας «μεταλλαγής» του γερμανικού πληθυσμού μέσω της μετανάστευσης.