Πρόκειται για ένα κουτάβι με το όνομα «Πιστός» και μπήκε στη ζωή του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Σότσι με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, του έκανε δώρο για τα γενέθλια του (που ήταν στις 7 Οκτωβρίου) ένα κουτάβι ράτσας «αλαμπάι» (Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας), στο οποίο έδωσαν το όνομα «Πιστός».

Η ράτσα «αλαμπάι», μαζί με τα χειροποίητα χαλιά και την αρχαία ράτσα αλόγων κούρσας «Αχάλ Τεκέ», περιλαμβάνονται επισήμως στην εθνική κληρονομία του Τουρκμενιστάν. Είναι στρουμπουλά χαδιάρικα και χαριτωμένα όταν είναι μικρά, ενώ όταν μεγαλώνουν γίνονται ατρόμητα τσοπανόσκυλα, ικανά να διώχνουν λύκους αλλά και κλέφτες. Ο Μπερντιμουχαμέντοφ, δίνοντας τις ευχές του στον πρόεδρο Πούτιν, εξήρε την συνεισφορά του στα ζητήματα της οικολογίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν επεσήμανε ότι δίνει μεγάλη σημασία στις διμερείς σχέσεις, όπως και στις επαφές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ΚΑΚ (Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών).