Αυτή ήταν η στιγμή όταν ένα αυτοκίνητο πέρασε μέσα από τον τοίχο ενός σπιτιού και προσγειώθηκε στο σαλόνι μιας 55χρονης γυναίκας στο Κόλτσεστερ του Έσσεξ, στη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα το αυτοκίνητο προσγειώθηκε στο σημείο όπου η γυναίκα καθόταν λίγα λεπτά πριν!

Η Αντρέα Μπαρ πρέπει να ευχαριστεί τη τύχη της για την απόφαση που πήρε να πάει στη κουζίνα της, καθώς λίγα λεπτά αφού αποχώρησε από το σαλόνι της, ο οδηγός ενός ασημένιου Mondeo έχασε τον έλεγχο στο δρόμο και αφού προσέκρουσε στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, διαπέρασε τον τοίχο και βρέθηκε δίπλα στο καναπέ της.

Τα δύο τρίτα του αυτοκινήτου βρέθηκαν… «παρκαρισμένα» στο σαλόνι της γυναίκας, καταστρέφοντας έπιπλα, τμήμα του τζακιού, το πιάνο, ενώ η τηλεόραση εκσφενδονίστηκε αρκετά μέτρα μακριά.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, πιστεύεται ότι είναι ένας άνθρωπος 70 ετών, ο οποίος σοκαρίστηκε αλλά βγήκε σώος από το αυτοκίνητό του.

Η κ. Μπαρ, ετών 55, η οποία μοιράζεται το σπίτι της με τον 72χρονο αγρότη Μπομπ Μπλατς, είπε: «Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε από τη σκόνη των θρυμματισμένων τούβλων. Ήμουν πολύ φοβισμένη. Έκλαιγα από το σοκ. Το κόστος των ζημιών είναι τεράστιο και δεν ξέρω τι θα κάνω»

Ο κ. Blatch πρόσθεσε: «Κανείς δεν τραυματίστηκε και αυτό είναι που μετράει».

Η κ. Μπαρ ταλαιπωρείται από σκλήρυνση κατά πλάκας και συνήθως χαλαρώνει στη πολυθρόνα – μασάζ της, στην οποία, ευτυχώς, δεν καθόταν όταν συνέβη το γεγονός.

Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο σπίτι θα κάνουν τη ζωή της 55χρονης γυναίκας αρκετά δύσκολη. Χρησιμοποιεί δύο βοηθητικά μπαστούνια, καθώς το δεξί της πόδι έχει παραλύσει ενώ το αριστερό είναι αρκετά αδύναμο.

Η τουαλέτα στον επάνω όροφο έχει ειδικές ράγες στήριξης και η μπανιέρα διαθέτει μια ειδική καρέκλα, αλλά δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει το μπάνιο μετά τη συντριβή, διότι οι ζημιές δεν επιτρέπουν τη πρόσβαση στον επάνω όροφο.

Η ειδική καρέκλα μασάζ, η οποία βοηθάει τη κυκλοφορία του αίματος στα πόδια της γυναίκας, έχει καλυφθεί από μπάζα.

Ο λογιστής Ρέι Κέιλθι, ο οποίος βρισκόταν στο απέναντι σπίτι τη στιγμή του ατυχήματος, νόμιζε ότι κάπου έπεσε κεραυνός, όταν άκουσε το θόρυβο από τη πρόσκρουση.

Σε λιγότερο από τριάντα λεπτά είχαν καταφθάσει οι αστυνομικές και διασωστικές αρχές στο σημείο του ατυχήματος, και κατάφεραν να ελευθερώσουν τον 70χρονο οδηγό χωρίς κανένα τραύμα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Έσσεξ, δήλωσε: «Ερευνούμε τις συνθήκες γύρω από τη συντριβή».