Η ισχυρή καταστολή που δέχτηκε ο πληθυσμός στην Καταλονία για την απόπειρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην περιοχή, την Κυριακή, έχει πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη τη χώρα.

Μετά και το χθεσινοβραδινό διάγγελμα του βασιλιά Φίλιππου του 6ου, ο οποίος απευθύνθηκε στους Ισπανούς λέγοντας ουσιαστικά πως οι Καταλανοί διοργανωτές ευθύνονται για όλα όσα συνέβησαν μιας και βγήκαν εκτός νόμου, η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου.

ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ

Πλέον η ένταση αρχίζει να μεταφέρεται και στους δρόμους καθώς κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για την γενική απεργία που είχαν προκηρύξει τα συνδικάτα για την 3η Οκτωβρίου, συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ υποστηρικτών της ανεξαρτησίας και υποστηρικτών της ενωμένης Ισπανίας.

Ομάδες ανθρώπων με ισπανικές σημαίες έφτασαν κοντά σε νεολαίους που κρατούσαν καταλανικά σύμβολα και η κατάσταση δεν άργησε να εκτροχιαστεί με τις γροθιές και τις κλωτσιές να πέφτουν βροχή. Μέχρι και ένας αστυνομικός που βρέθηκε στη μέση από όλα αυτά έπεσε μαζί με το μηχανάκι του.

ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.