Στο πλευρό της Καταλονίας η χώρα των Βάσκων

Τάσσεται ανοικτά υπέρ του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της από την Ισπανία


ΚΟΣΜΟΣ
22:29
16/09/2017
Στο πλευρό της Καταλονίας η χώρα των Βάσκων
loading

Με πανό και με σύνθημα «εμείς θα αποφασίσουμε», χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη χώρα των Βάσκων, προκειμένου να διατρανώσουν τη στήριξή τους στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στην Καταλονία.

Οι διαδηλωτές- ο αριθμός των οποίων ανερχόταν σε 35.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατέκλυσαν τους δρόμους του Μπιλμπάο, σε μια κινητοποίηση που πραγματοποιείται δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα, το οποίο οι καταλανικές Αρχές έχουν προγραμματίσει να διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου, παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης της Μαδρίτης, που θεωρεί τη διαδικασία παράνομη, όπως άλλωστε και το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Σε ένα πανό αναγραφόταν η λέξη «ναι», το αποτέλεσμα που επιδιώκουν να πετύχουν οι Καταλανοί αυτονομιστές στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής τους.

Οι διαδηλωτές ήθελαν «να δείξουν ότι τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας και υπέρ του θεμελιώδους δικαιώματος του αποφασίζειν», τόνισε σε δημοσιογράφους η Γιασόνε Αγκίρε Γκαρίτα, βουλευτής στο κοινοβούλιο της αυτόνομης κοινότητας. «Θέλουν να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του ισπανικού Κράτους», συμπλήρωσε.

Το κάλεσμα προς τους πολίτες να βγουν στους δρόμους απηύθυνε η οργάνωση Gure Esku Dago, που στηρίζει το δικαίωμα αυτοκαθορισμού των Βάσκων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει