Στα χέρια της ισπανικής αστυνομίας έπεσαν στη Βαρκελώνη και στην Ταραγκόνα πέντε γυναίκες από την Κροατία, οι οποίες επιδίδονταν σε απάτες, κλοπές και διαρρήξεις, με θύματα πλούσιους, μοναχικούς ηλικιωμένους.

Η 34χρονη Σαμπίνα Α. και η συνομήλική της Ρομπέρτα Μπ. συνελήφθησαν κατά την απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στη Βαρκελώνη στις 14 Δεκεμβρίου και στο διαμέρισμα τους εντοπίστηκαν πολλά κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι δύο γυναίκες παρακολουθούσαν τα θύματά τους για δύο, περίπου, εβδομάδες, μάθαιναν τις συνήθειές τους και στη συνέχεια τους «έγδυναν».

Η 34χρονη Σαμπίνα Α., έκανε τους ηλικιωμένους να την εμπιστευτούν, πήγαινε στα σπίτια τους και όταν έβλεπε εκεί αντικείμενα αξίας έριχνε υπνωτικό στα ποτά των θυμάτων. Τότε, καλούσε τη συνεργό της και έκλεβαν ότι πολύτιμο έβρισκαν στο σπίτι.

Δύο εβδομάδες αργότερα, στην Ταραγκόνα, η αστυνομία συνέλαβε άλλες τρεις γυναίκες από την Κροατία, που είχαν, επίσης, συστήσει συμμορία και διέπρατταν κλοπές.

Η αστυνομία συνέλαβε για κλοπές τη Μίρα Τ., 21 ετών, τη Ντράγκανα Γ. 22 ετών και τη Ρομίνα Σ., που έχει διπλή υπηκοότητα: ρουμανική και κροατική. Οι τρεις γυναίκες ζούσαν στη Μαδρίτη και ταξίδευαν στην Ταραγκόνα για να διαπράξουν τις κλοπές.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο συμμορίες από την Κροατία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

(φωτογραφία αρχείου)