Θεωρίες συνωμοσίας και αναπάντητα ερωτήματα για την 11η Σεπτεμβρίου

Πικρές αλήθειες για την επίθεση που άλλαξε τον κόσμο που συζητιούνται μέχρι και σήμερα


ΚΟΣΜΟΣ
12:03
11/09/2017
Θεωρίες συνωμοσίας και αναπάντητα ερωτήματα για την 11η Σεπτεμβρίου
27
loading

Παρά τα 16 χρόνια που μας χωρίζουν από το ανατριχιαστικά θεαματικό τρομοκρατικό χτύπημα που ανέτρεψε τις παγκόσμιες ισορροπίες, οι συνωμοσιολογικές φωνές δεν έχουν καταλαγιάσει για τα περίεργα και τα ύποπτα της υπόθεσης.

Και πώς να πιστέψει εξάλλου κανείς κάτι τόσο κολοσσιαίο, σαν αυτό που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2011; Μια ομάδα 19 αεροπειρατών που κατέλαβαν δηλαδή τέσσερα επιβατικά αεροπλάνα και τα έστρεψαν σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους;

Παραμένει δύσκολο ακόμα και να το συλλάβεις! Θεόρατα αεροπλάνα να συντρίβονται σε πελώρια κτίρια με ταχύτητες 500 μιλίων/ώρα, σκορπώντας τρόμο και θάνατο στο πέρασμά τους.

Τσιμέντα και χάλυβες να ανοίγουν διάπλατα σαν να πρόκειται για χάρτινες κατασκευές. Καύσιμα να εκρήγνυνται και πελώριες φωτιές να καπνίζουν τον καταγάλανο ουρανό του Μανχάταν. Ή ανθρώπους να αναγκάζονται να πηδήξουν από τα παράθυρα για να μη συναντήσουν τον θάνατο στις καμένες σάρκες τους.

Μόνο επειδή ζήσαμε το απόλυτα υπερβατικό αυτό έργο μπορούμε να το πιστέψουμε, κάνοντας ακόμα και τις ταινίες καταστροφής να μοιάζουν κινούμενα σχέδια για παιδάκια. Μόνο που κάποιοι συνεχίζουν να μη δέχονται τη ζοφερή πραγματικότητα, κοιτώντας αριστερά και δεξιά και αναζητώντας άλλου τύπου απαντήσεις για το πλέον πολύνεκρο και τρομακτικό χτύπημα που έζησε η Δύση στην πρόσφατη ιστορία της.

Κι όμως, συνέβη. Την αποφράδα εκείνη μέρα, 19 νεαροί άντρες, φορώντας σύγχρονα ρούχα για να καλύψουν το πρωτόγονο μίσος τους, μετέτρεψαν αεροπλάνα σε πυραύλους και επιβάτες σε απώλειες πολέμου, μεταμορφώνοντας ένα απλό πρωινό Τρίτης στη μέρα όπου τίποτα δεν θα έμενε ίδιο έκτοτε.

Οπλισμένοι με εξτρεμισμό και φονταμενταλισμό και χρηματοδοτούμενοι από το κακό, σκότωσαν όχι μόνο μερικές χιλιάδες αθώους, αλλά και όλα όσα συνήθιζε να δηλώνει κάποτε αυτό το «πολιτισμένος κόσμος». Τίποτα δεν θα ήταν πολιτισμένο πια, ούτε η ίδια η μαύρη πράξη ούτε τα αντίποινα ούτε και τα μέτρα ασφαλείας που υφίστανται μέχρι και σήμερα.

Μόνο που υπάρχουν κι αυτοί που δεν τα πιστεύουν όλα αυτά και, αν πρέπει να το πούμε, είναι ένας ανησυχητικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων που απορρίπτουν την «επίσημη εκδοχή», που έδωσε εξάλλου στο φως η μοχθηρή αμερικανική κυβέρνηση και τα συνεταιράκια της στο έγκλημα, τα μέσα ενημέρωσης, ρίχνοντας λάσπη και αποπροσανατολίζοντας το κοινό από τα πραγματικά γεγονότα.

Σύμφωνα βέβαια με ποιον θα ρωτήσεις, υπάρχουν εντελώς διαφορετικές και συχνά αντικρουόμενες απόψεις περί «πραγματικότητας» και «αλήθειας». Όλες ωστόσο οι θεωρίες συμφωνούν σε κάτι κεφαλαιώδες: πως ήταν η κυβέρνηση Μπους αυτή που προγραμμάτισε, οργάνωσε και εκτέλεσε το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, συγκαλύπτοντας κατόπιν τα ίχνη της μέσω της ιδέας του φονταμενταλιστή ισλαμιστή. Και δικαιολογώντας φυσικά την ακόμα μεγαλύτερη παρεμβατικότητά της στη Μέση Ανατολή.

Η συνωμοσιολογική θεωρητικοποίηση ξεκίνησε πολύ πριν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός από την κατάρρευση του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, μόνο που και η δική της αλήθεια δεν είναι παρά ένα μισοτελειωμένο αφήγημα που αφήνει περισσότερα ερωτήματα από όσα μας λέει πως απαντά. Ένα κράμα μισοειπωμένων ιστοριών, αβάσιμων υποθέσεων και αμφίβολων εξηγήσεων που αγνοεί πεισματικά κάθε αντιφατικό γεγονός που τολμά να μπει στον δρόμο του.

Εξίσου ανατριχιαστικό είναι το γεγονός πως έξι χρόνια μετά το χτύπημα, το 42% των Δημοκρατικών πίστευε ακράδαντα πως ήταν ο Μπους και τα τσιράκια του οι πραγματικοί υπεύθυνοι του σατανικά και αριστουργηματικά εκτελεσμένου αυτού σχεδίου, καθώς ποιος άλλος θα μπορούσε να ενορχηστρώσει μια τέτοια καλοστημένη ιστορία από την ίδια την Αμερική;

Έκτοτε βέβαια, στα τόσα χρόνια που μας χωρίζουν από το γεγονός και τους τόνους μελάνης που έχουν χυθεί, λίγοι μύθοι έχουν επιβιώσει από τη σωρεία των θεωριών συνωμοσίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Θεωρίες που δεν δέχονται την απλή μεν, φρικιαστική δε, αλήθεια: πως 19 άνθρωποι εκτέλεσαν ένα μαζικό έγκλημα εκείνη τη μέρα οπλισμένοι από τα κελεύσματα του φονταμενταλιστικού Ισλάμ.

Λίγοι μεν μύθοι, επίμονοι δε, μιας και η εμβληματική δουλειά του περιοδικού «Popular Mechanics», που ανέλυσε με μια ομολογουμένως all-star ομάδα ειδικών και ανέτρεψε τις 25 κορυφαίες θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την 11/9, έκοψε τα φτερά σε πολλούς. Το «Debunking 9/11 Myths» έχει κυκλοφορήσει και σε βιβλίο, για όποιον θέλει να το ψάξει μόνος.

Παρά ταύτα, αφού βρήκαμε και εβραίους πολίτες στους νεκρούς και μάθαμε πως οι ουρανοξύστες πέφτουν πράγματι σαν χάρτινοι πύργοι από τις υψηλές θερμοκρασίες, υπάρχουν μερικά «μικρά παραλειπόμενα» που απομένουν να διευθετήσουμε, εκεί που βρήκε δηλαδή προνομιακό έδαφος η συνωμοσιολογική πυρά να ανάψει μερικές ακόμα φωτίτσες.

Γιατί δεν σηκώθηκαν τα μαχητικά να καταρρίψουν τα Boeing;

AP_16273536641153

Εδώ επιμένει ο μύθος, προϋποθέτοντας τη συνωμοσία. Η αλήθεια είναι πως μόλις 14 μαχητικά ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας στις 28 κοντινές αεροπορικές βάσεις. Μιλάμε εξάλλου για μια εποχή που δεν υπήρχε σύστημα αυτόματης ενημέρωσης για τέτοιες διαδικασίες. Όλοι περίμεναν άλλωστε πως οι αεροπειρατές θα κατέθεταν τα αιτήματά τους, όπως συνέβαινε και συνεχίζει να συμβαίνει στις αεροπειρατείες του πλανήτη, κι έτσι δεν δόθηκε ποτέ εντολή κατάρριψης.

«Έπρεπε [ο Πύργος Ελέγχου] να σηκώσει κυριολεκτικά το τηλέφωνο και να μας καλέσει», είπε ο ταγματάρχης Ντάγκλας Μάρτιν της Βορειοαμερικανικής Αεροπορικής Διοίκησης. Δεν τους κάλεσαν γιατί δεν πίστευαν πως θα έριχναν τα αεροπλάνα πάνω σε κτίρια. Και η ίδια η κατάρριψη άλλωστε δεν είναι πολιτική ρουτίνας για κάθε χαμένο ή κατειλημμένο αεροσκάφος.

Στη δεκαετία πριν από την 11 η Σεπτεμβρίου μόλις ένα επιβατικό αεροπλάνο κατέρριψε η Βορειοαμερικανική Αεροπορική Διοίκηση (NORAD), ένα ιδιωτικό τζετ τον Οκτώβριο του 1999, τα μέλη του οποίου είχαν πέσει αναίσθητα από την αποσυμπίεση της καμπίνας. Ακόμα και γι’ αυτό χρειάστηκε κάπου 1 ώρα και 22 λεπτά ένα F-16 για να το προσεγγίσει.

To Empire State Building δεν γκρεμίστηκε το 1945 όταν συνετρίβη πάνω του ένα βομβαρδιστικό B-25, γιατί λοιπόν έπεσε σαν χάρτινος πύργος το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου;

AP_01091108223

Οι συγκρίσεις των δυο κτιρίων έχουν νόημα μόνο στα συμωμοσιολογικά μυαλά. Το Empire State Building ήταν κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα με χοντρή εξωτερική τοιχοποιία, σχεδόν τετραπλάσιας πυκνότητας σε σχέση με τους Δίδυμους Πύργους, οι οποίοι κατασκευάστηκαν το 1970 με μια εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική φιλοσοφία. Ο δικός του φέρον πυρήνας ήταν στο κέντρο, περιβαλλόμενος από έναν λεπτό εξωτερικό τοίχο.

Η φωτιά από την κηροζίνη δεν θα μπορούσε να λιώσει το ατσάλι, κι έτσι οι πύργοι γκρεμίστηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη

AP_01091106662

Οι φωτιές δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύ καυτές για να λιώνουν το ατσάλι, αν κι αυτό είναι σχεδόν αδιάφορο για την κουβέντα μας. Γιατί ο χαλύβδινος σκελετός το μόνο που πρέπει να χάσει είναι λίγη από τη δοκιμή αντοχή του ώστε να καταρρεύσει το κτίριο σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Η θερμοκρασία της φωτιάς ανέβηκε στους 1.000 βαθμούς Κελσίου, ένα σημείο καμπής όπου το ατσάλι χάνει το 90% της δύναμής του. Η κηροζίνη απλώθηκε άλλωστε πάνω από όλα, έπιπλα, κουρτίνες, χαρτιά, δημιουργώντας μια πύρινη κόλαση που κράτησε περισσότερο από τη φωτιά από τα καύσιμα.

Ναι αλλά οι θερμίτες που βρέθηκαν στους πύργους μυρίζουν ελεγχόμενη έκρηξη

AP_01091105208

Ο θερμίτης (ή νανοθερμίτης, όπως μας λένε οι συνωμοσιολόγοι) είναι ουσιαστικά κράμα αλουμινίου από τα αεροπλάνα. Τόνοι και τόνοι θερμίτη θα χρειάζονταν για να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές στον δεύτερο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου…

Το World Trade Center 7 έπεσε, παρά το γεγονός ότι δεν χτυπήθηκε από κανένα αεροπλάνο, επειδή το έριξε η κυβέρνηση με ελεγχόμενη έκρηξη

AP_16273711998699

Το κτίριο έπεσε πράγματι, γκρεμίστηκε ωστόσο από τη φωτιά που έκαιγε για τόση ώρα στο εσωτερικό του, φωτιά που προήλθε από την κατάρρευση του πρώτου πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Οι φωτιές ξεκίνησαν ως μικρές εστίες σε περισσότερους από 10 ορόφους, πριν γίνουν λαίλαπες και κατακάψουν τα πάντα. Όσο για το σύστημα πυρασφάλειας, δεν λειτούργησε γιατί καταστράφηκε από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων…

Πύραυλος χτύπησε το Πεντάγωνο, όχι αεροπλάνο

AP_01091102283

Κάποιες χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες είδαν ζωντανά το αεροσκάφος να συντρίβεται στο Πεντάγωνο, την ίδια ώρα που τουλάχιστον δύο επιβάτες της μοιραίας πτήσης τηλεφώνησαν στους οικείους τους να τους ενημερώσουν για την αεροπειρατεία. Κι όμως, οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται πως οι τρύπες στο πεντάγωνο κτίριο παραήταν μικρές για να έχουν γίνει από Boeing 757. Πιθανώς δεν καταλαβαίνουν πως τα φτερά είχαν κοπεί από το αεροπλάνο πριν αυτό χτυπήσει στην πρόσοψη του Πενταγώνου.

Κι αυτό ήταν στην ουσία σωτήριο για το κτίριο, καθώς τα φτερά κρατούν ένα καλό ποσοστό της κηροζίνης. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον το 1/5 του καυσίμου χύθηκε εκτός Πενταγώνου. Επίσης, εξαιτίας του οπλισμένου σκυροδέματος του σκελετού, το εξωτερικό του αεροπλάνου σχεδόν εξαϋλώθηκε. Είπαν χαρακτηριστικά πως το Boeing μπήκε στο κτίριο περισσότερο ως υγρό παρά ως στερεό. Πολλά τμήματα από την άτρακτο του μοιραίου αεροπλάνου ανασύρθηκαν ωστόσο από το σημείο…

Απλά απλά, η Πτήση 93 καταρρίφθηκε

AP_01091202059

Τα μητρώα και οι εγγραφές μάς λένε καθαρά πως δεν δόθηκε ποτέ εντολή κατάρριψης της Πτήσης 93 εξαιτίας της κακής ανθρώπινης επικοινωνίας. Ακόμα και όταν το Boeing συνετρίβη, η αεράμυνα δεν γνώριζε καν πως τελούσε σε καθεστώς αεροπειρατείας! Όσο γι’ αυτούς που λένε πως έβαλαν τους επιβάτες και των τεσσάρων πτήσεων στην 93 και μετά την κατέρριψαν, οι αεροπορικές εταιρίες δημοσιοποίησαν τους αριθμούς των επιβατών και δεν ήταν φυσικά δυνατό να χωρέσουν όλοι αυτοί σε ένα 757…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar Age

  Εγώ παντως δεν ξερω από αεροπλάνα και πολλά, αλλά το After effects, το Premier και 4D cinema τα ξέρω καλά. Οπότε ακούω παραγγελίες. Τι θέλετε να ρίξω στο μπιγκ μπεν για παράδειγμα; Αεροπλάνο, ελικόπτερο ή τον Ντάμπο το ελεγαντάκι; Όσον αφορά για τις μαρτυρίες θα σας πω ενα σκηνικό που χε γίνει στην Κυψέλη πριν κάποια χρόνια Ένα μεγάλο ιγκουάνα το είχε σκάσει από ένα σπίτι. Ε λοιπόν είχαν βρεθεί μερικοί στην τβ που ορκίζονταν οτι ήταν λιοντάρι. Φυσικά ως πολιτικά ορθός πιστεύω οτι ναι, ο οσάμα έριξε αεροπλάνο στον Πύργο κι αυτός έπεσε.

   1. avatar Age

    Καλά τώρα πεταξες την μπάλα οχι στην εξέδρα απλά αλλά σε άλλο γήπεδο εντελώς.

    1. avatar criskalts

     Δεν γινόταν αλλιώς, πίστεψέ με.
     Η βλακεία είναι απύθμενη.

     1. avatar Age

      Ναι αλλά δεν μου απάντησες για το αεροπλάνο! Αφού ξέρεις πως πετάει γιατί δεν απαντάς, παρά μόνο υπεκφευγεις; Γιατί και η υπευκφυγή είναι απύθμενη βλέπω... Τέλος πάντων άμα βρεις κάποιον που ξερει ρώτα τον αυτές τις ερωτήσεις και μετά βγάλε το συμπέρασμα σου, και μην το μπλέκεις με την επίπεδη γη, γιατί ο αχταρμάς δεν βοηθάει την σκέψη.

 2. avatar Petrosana

  Δυστυχώς δεν βρισκόσουν στην Αμερική για να ακούσεις τα σχόλια των ΜΜΕ τις πρώτες ώρες , εγώ όμως δυστυχώς δεν άκουγα τίποτε άλλο για 72 ώρες σχεδόν άυπνος και χωρίς επαφή με τη γυναίκα μου που βρισκόταν στο Μανχάτταν . Αυτά όμως τα σχόλια εξαφανίστηκαν μετά από 3 ημέρες και όσων αφορά του πολλούς μάρτυρες αρκετοί βρέθηκαν απατεώνες για να τραβήξουν η τη προσοχή είτε για άλλους λόγους που δεν μπορώ να φανταστώ. Όμως όπως και να έχει το θέμα εσυ έχεις καταλαγιάσει στις δικές απόψεις και πιστεύω και εγώ στις δικές μου. Ότι ακριβώς συμβαίνει και με πολιτικά ιδεώδη. Απορρίπτουμε ότι έκανε ο μεν η δε πολιτικός η κόμμα και επιμένουμε να τον υποστηρίζουμε ασχέτως. Εγώ, όπως και εσυ, δεν θα αλλάξω αυτό που είδα, άκουσα, γνώριζα εκ των προτέρων. Εύχομαι να έχεις δίκιο και εγώ να βγω λάθος. Το αντίθετο θα φέρει το κόσμο άνω κάτω. Καλή συνέχεια και καλή μας τύχη.

 3. avatar Age

  Εσείς που ξέρετε πως πετάει το αεροπλάνο πείτε αν εχετε την καλοσύνη και σε μένα που δεν ξερω την απάντηση σε μερικές απορίες. (Με την προϋπόθεση οτι δεν θέλουμε να πέσει στην τύχη όπου να ναι αλλά να φτάσει σε ενα ορισμένο σημείο. Πχ από τα 10.000 πόδια στα 3 μέτρα ύψος της αρχής ενός διαδρόμου προσγείωσης)
  1) Οταν θέλει να χαμηλώσει ύψος πρεπει να χαμηλώσει ταχύτητα ή όχι και πόση πρεπει να είναι; Μπορεί να χαμηλώσει ύψος αν δεν μειώσει ταχύτητα;
  2) Οταν θέλει να χαμηλώσει ύψος επίσης πρέπει να ανοίξει τα φλαπς η μπορεί να το κάνει και χωρίς;
  3) Μπορεί να μειώσει ταχύτητα και χωρίς να τα ανοίξει;
  4) Οι Ιάπωνες καμικάζι (μη γελάτε, μια απορία έχω ρε παιδιά) οταν χτυπούσαν τα εχθρικά πλοία πέφτανε κάθετα πάνω τους ή από χαμηλό ύπνος στο πλάι; Είναι και τα δύο εφικτά κι αν ναι, μήπως κάνανε μόνο την κάθετη εφόρμηση, και γιατί μόνο αυτή;
  Ευχαριστώ και συγνώμη που δεν γνωρίζω αλλά καλό ειναι να μαθαίνουμε και μερικά πράγματα.

  1. avatar criskalts

   Φίλε Age, όλα αυτά τα ερωτήματα είναι φυσική γυμνασίου.
   Από αυτά που ρωτάς όμως φαίνεται οτι δεν την γνωρίζεις, συνεπώς δεν είναι δυνατόν να μπορέσει κανείς να σου την μάθει μέσω μπιστ.
   Κτ΄αρχάς, ξέρεις τι είναι φλαπς;

   1. avatar Age

    Ξερω τι ειναι φλαπς. Θες να μου απαντήσεις σε καποια έστω ερώτηση συγκεκριμένα; Παρε μόνο την πρώτη πχ. Νομίζω υπεκφεύγεις οταν λες όλα ειναι φυσική. Δηλαδή όποιος ξερει φυσική οδηγάει αεροπλάνο κι αυτοκίνητο; Λοιπόν ΑΝ θες εσύ ή κάποιος άλλος ας απαντήσετε σε ΠΟΛΥ συγκεκριμένες ερωτήσεις που εκανα. Δεν ζητάω πολλά.

 4. avatar criskalts

  4. Από τότε θεσπίστηκε όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αλλά και το FAA να έχουν ως οδηγία να δίνουν scramble σε μαχητικά (ή να εμπλέκουν τους πυραύλους εδάφους-αέρος) όταν χάνεται επαφή με πολιτικό αεροσκάφος ή ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ. Επαναλαμβάνω, τις εξέλαβαν ως απλές αεροπειρατείες και έτσι θα τις αντιμετώπιζαν. Σκέψου ότι μέχρι τότε δεν είχε γίνει εσκεμμένα ποτέ κάτι τέτοιο, ποιος θα μπορούσε να φαντασθεί την κατάληξη;
  5. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο έπεσε κάθετα σε πρόσοψη κτηρίου από μπετόν αρμέ, με πολύ μεγάλη ταχύτητα, φουλ καύσιμο και με την περισσότερη κατασκευή του να αποτελείται από ντουραλουμίνιο, ανθρακονήματα και πλαστικά-υφάσματα, με αποτέλεσμα να ‘’εξαϋλωθεί’’. Οι κινητήρες που αποτελούνται από πολύ ανθεκτικά κράματα βρέθηκαν στην πλειονότητά τους.
  6. Το C- 130 kαι το ΗΛΙΟΣ, προσέκρουσαν με πολύ μικρή γωνία προσβολής στο έδαφος, με πολύ μικρότερη ταχύτητα και με λιγότερα καύσιμα (το ΗΛΙΟΣ πρακτικά με μηδέν καύσιμα), γιαυτό και υπήρχαν συντρίμμια.
  7. Ισχύει το αντίθετο για τους πιλότους σίγουρα. Για τους άλλους τι υποστηρίζουν δεν ξέρω.

   1. avatar criskalts

    Ok, στους δίδυμους πύργους έπεσαν 2 αεροπλάνα, δε χωρά αμφιβολία, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι το πεντάγωνο το χτύπησε ''κάτι'' άλλο;
    Επίσης υπάρχουν εκατοντάδες πολίτες που κατέθεσαν οτι είδαν αεροπλάνο, ΌΛΟΙ βαλτοί ήταν;
    Το αεροπλάνο είπα οτι ''έπεσε κάθετα σε πρόσοψη κτηρίου'' που σημαίνει οτι πετούσε σχεδόν οριζόντια με το έδαφος, δηλ αυτό που λες, συμφωνούμε, απλώς δεν τα πιάνεις με την πρώτη.
    Όταν ένα αεροπλάνο πετάει με 400 μίλια, τι να προλάβει να καταγράψει μια κάμερα ασφαλείας ενός ιδιώτη, τεχνολογίας 2001 και πριν; Μπορείς να φανταστείς τι θα δεις σε 2-3 καρέ;
    Θυμήσου τι πρόλαβα να δείξει η κάμερα ασφαλείας στο ατύχημα με τον γιο του jumbo φέτος.

 5. avatar criskalts

  Προς Petrosana:
  Τα δικά μου αντεπιχειρήματα (και όχι συμπεράσματα) μπορώ να τα παραθέσω, χωρίς να χάσουν καμία αξία, αν δημόσια δεν απαντήσω στα ''που'' και ''τι'' που τόσο άκομψα ζητάς. Πάμε λοιπόν:
  1. Δεν μπορεί να περάσει ΤΩΡΑ ούτε μύγα στο πεντάγωνο διότι έπαθαν και έμαθαν. Τότε ούτε που το είχαν φαντασθεί οτι θα συμβεί κάτι τέτοιο για να διαθέτουν τόση πολλή και σε τόσο υψηλή ετοιμότητα αντιαεροπορικη κάλυψη όπως τώρα. Θεωρούσαν, έως τότε, ότι οι δύο ωκεανοί τους προστάτευαν από τέτοιες ενέργειες. Οι εκατοντάδες κάμερες είναι άκυρο επιχείρημα για έναν ''εισβολέα'' με ταχύτητα εκατοντάδες μίλια ανά ώρα. Κατανοητόν έτσι; Ούτε καν πρόλαβαν να το δουν.
  2. Απλά δεν έχεις καταλάβει τι έγραψες. Το αεροπλάνο δεν είχε κανέναν λόγο (ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ) να πετά χιλιόμετρα σε πολύ χαμηλή πτήση και με κατεβασμένα τα φλαπς. Τα φλαπς τα κατεβάζουν στις φάσεις απογείωσης-προσγείωσης. Το αεροσκάφος ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥΝ, ήθελαν να το ρίξουν στο 5γωνο, όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα που μπορούσε να το πετάξει ο χειριστής του και όσο πιο κάθετα στην τοιχοποιία του, με προφανή στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά.
  3. Το αεροπλάνο έκανε έναν πολύ απλό και εύκολο ελιγμό, ακόμα και για άπειρο πιλότο, και έπεσε κάθετα με μεγάλη ταχύτητα στη βάση ενός 5ορόφου κτηρίου. Με μαχητικό είναι δεκάδες φορές πιο εύκολο.

  1. avatar Petrosana

   Επαναλαμβάνω, τα ΜΜΕ στην Αμερική είπαν και ανέλυσαν κα τ'εξακολούθηση ότι το αεροπλάνο έκανε 2 κύκλους πάνω από το πεντάγωνο και ευθυγράμμιστικε 6-8 μίλια μακριά, χτύπησε 3 στύλους περνώντας πάνω από δρόμους πριν χτυπήσει το κτίριο. ΟΧΙ κατακόρυφα αλλά στο πλάι. Επίσης επαναλαμβάνω ότι υπήρχαν εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας κοντά και σε απόσταση από το κτίριο. Στη δημοσιότητα δόθηκε μόνο μια λήψη από μια κάμερα βλέποντας το κτίριο λόξα και αριστερά χωρίς κανένα στοιχείο που να διακρίνει κάποιος το περίγραμμα το αντικειμένου που εμβόλισε το πεντάγωνο παρά μόνο ότι κάτι ήρθε από δεξιά της κάμερας και χτύπησε αριστερά.

 6. avatar ταπανταολα

  ΕΠΕΙΔΗ βαριεμαι να απανταω στο νεοταξιτικο πααμυθακι που παπαγαλισατε ΑΨΟΓΑ, μονο μια ερωτηση;
  γιατι δεν.δινουν εικονα απο μια πιο κοντινη καμερα στο πενταγωνο για να φανει οτι ηταν αεροπλανο και οχι πυραυλος.
  ΚΟΨΤΕ το παραμυθι οποιος εχει ματια βλεπει.
  υ.γ τα φτερα απο το.αεροπλανο στο πενταγωνο ειχαν κοπει;
  αχαχαχαχαχα,.αυτο ειναι φρεσκο, φετινο;
  για να δικαιολογηθει η τρυπα ΔYO EΠI ΔYO ;
  το κτιριο εφτα ειχε φωτια;
  δεν φαινοταν ομως απ εξω ουτε καπνος ουτε φωτια, ενω αλλα κτιρια οπως προσφατα αυτοι οι πυργοι στο λονδινο λαμπαδοαζουνβεπι ωρες αλλα δεν πεφτουν με τιποτα.
  κριμα να αυτοεξεφτελιζεστε ετσι.
  υποχρεωτικο καταλαβαινω αλλα ειναι εξευτελισμος να επιμενεις οτι ο γαιδαρος πεταει.

  1. avatar criskalts

   Εννοείται οτι μας ψεκάζουν.

 7. avatar Ένας_

  Τραγικό και μόνο που προσπαθούν ακόμα να πείσουν κάθε λογικό άνθρωπο ότι είναι δυνατόν να πέσει τόσο ομοιόμορφα και τόσο κάθετα ένα ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ απο μια σύγκρουση με αεροπλάνο που χτύπησε 7 ορόφους απο τους 110+ !!!... !!!...
  Που οι δυνάμεις των ανέμων που δέχεται και είναι ικανο να αντέξει είναι πολύ δυνάτοτεροι, σε μεγαλύτερη επιφάνεια και διαρκούν περισσότερο χρόνο απο την στιγμιαία κρούση των αεροπλάνων!!...
  Τραγικό που προσπαθούν να πείσουν ότι αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες άνω των 1000 C σε όλο το κτίριο ενώ η σύγκρουση έγινε σε λιγότερο του 6% του κτιρίου!
  Πως πρόλαβε να μεταφερθεί η θερμοκρασία στους παρακάτω ορόφους και σε τέτοιο βαθμό ώστε να πέσει σαν τραπουλόχαρτο ΚΑΙ κάθετα!!!;;;;;.. ούτε καν λύγισε!!!...το σίδερο!!!... κόπηκε σαν ξεραμένο ξύλο!!!...
  Ποιά είναι η "δόκιμη αντοχή" του;;!!... Γνωρίζει κανείς την καμπύλη αντοχής του χάλυβα;;!!!;;!!...Ελαστική περιοχή;;!!...Πλαστική περιοχή;;!!... Όριο θράυσης;;!!
  Πως είναι δυνατόν να κατασκευάστηκε ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ που με ένα σκούντηγμα να πέσει;;;!!! ενώ άντεξε 31 ολόκληρα χρόνια σε όλες τις καιρικές συνθήκες!!!...

  Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας ή να περιμένεις το Αμερικάνικο Περιοδικό Popular Mechanics να σου πει τι βλέπεις!!!...
  Είναι απλή λογική!!!... Οι αυθαιντίες εδώ περισσεύουν!!...

 8. avatar Petrosana

  Επίσης πες μου ότι αν υποθέσουμε ότι το αεροπλάνο που έπεσε στο πεντάγωνο, και σύμφωνα με τις ειδήσεις έκανε 2 κύκλους πάνω από αυτό με ταχύτητα 120-140 κόμβων και μετά κατέβηκε στα 25 πόδια και έμεινε παράλληλα με το έδαφος για περίπου 6-8 μίλια, παραβίασε τους νόμους της φυσικής και δεν έπεσε γιατί ο πιλότος που έμαθε να πετάει μόνο με Cessna για 3 μήνες ήταν ιδιοφυείς , πως για όλο αυτό το χρονικό διάστημα κανένα μα κανένα ραντάρ δεν το εντόπισε και κανένα μα κάνενα αντιαεροπορικό όπλο δεν το εγκλώβισε. Περιμένω απάντηση.

 9. avatar Άγγελος sak

  Newsbeast μας,αντί να λες την τόσο βατη "κατάρρευση των θεωριών" θα έπρεπε να πιάσεις το τι εξυπηρετούνταν.Απαντώ:Ήλθε "κουτί" για την εφαρμογή των επιχειρήσεων του Νέου Αμερικανικού Αιώνα,οι ΗΠΑ εναντίον όποιων διαφωνούσαν˙αλίμονο που η Αριστερά παγκόσμια αποδείχτηκε τόσο αμερικανόδουλη.
  Ο κος Petrosana έχει δίκιο.

 10. avatar ΖΗΤΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  ΠΟΣΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΥΔΙΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ .......!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. avatar Petrosana

  Κύριοι ,
  Πριν γράψετε για κατάρρευση θεωριών συνωμοσίας θα πρέπει να λάβετε υπόψην ορισμένα στοιχεία όπως τα παρακάτω βασισμένα σε εμπεριστατωμένες πληροφορίες όπως επίσης και στη λογική. Ο πατέρας μου ήταν αξιωματικός της ΠΑ και επισκέφτηκε το πεντάγωνο αρκετές φορές ως απεσταλμένο μέλος του ΝΑΤΟ και βασανιζόταν από τις απορίες που δημιούργησε αυτή η καταστροφή
  - Δεν μπορούσε να περάσει ούτε μύγα στο πεντάγωνο διότι είχαν και αντιαεροπορικη κάλυψη αλλα και εκατοντάδες κάμερες .
  - Είναι φύση αδύνατον να χτυπήσει κτήριο (όπως το πεντάγωνο ) πολιτικό αεροσκάφος από τέτοια γωνία προσβολής ταξιδεύοντας χιλιόμετρα σε πολύ χαμιλη πτήση εφόσον τα φλαπς θα δημιουργούσαν πίεση του αέρος και το αεροσκάφος θα έπεφτε.
  - Πιλότοι με πάνω από 8.000 ώρες πτήσης σε μαχητικά δήλωσαν ότι αδυνατούν να πιστέψουν ότι και οι ίδιοι μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους ελιγμό και να χτυπήσουν κτήριο ακόμα και με τα μαχητικά τους.
  - όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αλλά και το FAA έχουν ως οδηγία να δίνουν scramble σε μαχητικά όταν χάνεται επαφή με πολιτικό αεροσκάφος για 15 λεπτά, ποσών μάλλον για 4 και μη επαφή για 45 λεπτά.
  - Τα συντρίμμια του αεροσκάφους ήταν σχεδόν ανύπαρκτα μετά τις πρώτες εικόνες . Είχα την δυσάρεστη δουλειά στη θητεία μου να μαζέψω τα υπολείμματα συναδέλφων από το C 130 που έπεσε το 1990 στο βουνό. Μη ξεχνάτε και το ΗΛΙΟΣ. Υπολείμματα παντού
  -Όπως δεκάδες έμπειροι τεχνικοί και επιστήμονες καταριπταν τις θεωρίες άλλοι τόσοι συν πιλότοι τις υπερασπίζουν.

  1. avatar criskalts

   Ο πατέρας σου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ηταν αξιωματικός Ιπτάμενος.
   Αν ήταν δ-εν θα έλεγε τέτοιες ανακρίβειες, εκτός εάν εσύ τα κατάλαβες όλα λάθος.

   1. avatar Petrosana

    ΕΣΥ η κάποιος συγγενής σου είναι ιπτάμενος; και αν ναι εξήγησε μας ττα δικά σου συμπεράσματα σε παρακαλώ. Πες μας που υπηρέτησε , που πέταξε , με τι πέταξε, και πως εξηγεί το συγκεκριμένο γεγονός, αντί απλώς να διαφωνείς.

 12. avatar Age

  Ξεκίνησε το σχολείο βλέπω. Καλή χρονιά! Τα έχουμε μάθει φυσικά τα μαθήματα από προηγούμενες χρονιές. Αλλά οκ η επανάληψη ειναι καλή.
  -Δεν πιστεύουμε σε θεωρίες συνομωσίας εκτός κι αν μας πούνε. (Πχ η θεωρία οτι και καλά ο Στάλιν έφαγε κόσμο και κοσμάκη. Αυτό ναι ειναι θεωρία συνομωσίας)
  -Πήγαμε στην Σελήνη
  -Δεν μας ψεκάζουν
  -Δεν κυβερνούν τον κόσμο μια χούφτα άνθρωποι.
  -Θεός δεν υπάρχει.
  -Ζευγαρώνουμε με άτομα του ιδίου φύλου.
  -Οι Μουσουλμάνοι δεν ειναι τρομοκράτες εκτός από όσους είναι.
  -Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε εν δυνάμη ρατσιστές.
  -Η αριστερά είναι πάντα καλή.
  -Οι εθνικοσυντηρητικοπατριωτικές απόψεις ειναι κακές.
  Update:
  -Η κυρία Μακρόν ειναι σικάτη και ειναι πολύ ρομαντική η διαφορά ηλικίας με τον σύζυγό της.
  Η κυρία Τραμπ είναι τσόλι και ειναι κατακριτέα η διαφορά ηλικίας με τον σύζυγό της.

  1. avatar ταπανταολα

   ΜΙΑ συμπληρωση ,η δημοτικοτητα μακρον.εχει πεσει πιο κατω απο του τραμπ στο μισο χρονικο διαστημα αλλα δεν το λεμε αυτο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει