Ένας ναυαγοσώστης που εργάζεται σε οργανωμένη παραλία στο Σαλέρνο της Ιταλίας φέρεται να επέπληξε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι που είχε αγκαλιαστεί σε πισίνα δίπλα στη θάλασσα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος. Μάλιστα, τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας χαρακτήρισαν το περιστατικό «ομοφοβικό».

Η «La Repubblica» αναφέρει ότι η επίπληξη από πλευράς του ναυαγοσώστη ήρθε μετά την έκφραση δυσαρέσκειας εκ μέρους δυο λουόμενων στην παραλία της νότιας Ιταλίας. Εκείνος πλησίασε το ζευγάρι και του είπε, ουσιαστικά, ότι καλό είναι να αποφεύγει στοργικούς εναγκαλισμούς, διότι «στην παραλία αυτή και στην πισίνα παίζουν και μικρά παιδιά».

«Τα λόγια αυτά μας έκαναν να νιώσουμε αμήχανα, διότι αυτό που κάναμε ήταν μια αυθόρμητη, στοργική κίνηση. Δεν είχαμε κανέναν σκοπό να ενοχλήσουμε τα παιδιά και αποφασίσαμε να απομακρυνθούμε από την πισίνα», δήλωσε στον Τύπο ο ένας από τους δυο ομοφιλόφιλους νέους, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ιταλία.

Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων διαμαρτυρήθηκαν ηχηρά, ζητώντας και πάλι την άμεση έγκριση ενός νόμου κατά της ομοφοβίας. Παράλληλα, η οργάνωση Arcigay υπενθύμισε ότι και στην Ιταλία έχει ήδη εγκριθεί νόμος ο οποίος θεσπίζει τα σύμφωνα συμβίωσης και -κατά συνέπεια- πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Μετά τον «θόρυβο» και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης που εκμεταλλεύεται την οργανωμένη πλαζ του Σαλέρνο έκαναν γνωστό ότι «δεν πρόκειται για ρατσιστική αντιμετώπιση, αφού ζητούν την ίδια, κόσμια συμπεριφορά και από τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια». Πολλοί σχολιαστές, όμως, αναφέρουν ότι μέχρι τώρα δεν προκύπτει να μάλωσε κάποιος μια γυναίκα και τον σύντροφό της, επειδή αγκαλιάσθηκαν σε κάποια ιταλική παραλία.

Δεν είναι η πρώτη υπόθεση που σχετίζεται με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Πριν λίγες ημέρες, ξενοδόχος της Καλαβρίας αρνήθηκε να ενοικιάσει σουίτα σε δυο νεαρούς που είχαν κάνει κράτηση, γράφοντάς τους -μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου- ότι «στα δωμάτια δεν γίνονται δεκτοί ούτε γκέι ούτε ζώα».