Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) εξέφρασε στις τουρκικές αρχές την έντονη ανησυχία του μετά τη σύλληψη και την κράτηση του Μουσταφά Εζέρ, ενός φωτογράφου του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Εζέρ συνελήφθη χτες στη διάρκεια μίας αστυνομικής επιχείρησης σε πολλές πόλεις της Τουρκίας που είχε στόχο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, τη σύλληψη υπόπτων για δεσμούς με κούρδους αυτονομιστές.

Περίπου 40 άνθρωποι, από τους οποίους πάνω από 20 είναι δημοσιογράφοι, συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ο Εζέρ μεταφέρθηκε μυστικά στη Διεύθυνση Ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη και μάλλον θα παραμείνει υπό προσωρινή κράτηση για τέσσερις ημέρες προτού παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή.

«Επιθυμούμε να μας διευκρινίσετε τους λόγους αυτής της σύλληψης» αναφέρει ο πρόεδρος του AFP Εμανουέλ Χογκ σε επιστολή του προς τον τούρκο πρεσβευτή στο Παρίσι. «Ελπίζουμε να πρόκειται για μία παρανόηση που θα ξεκαθαρίσει άμεσα, ώστε ο κ. Εζέρ να μπορέσει να επιστρέψει τα επαγγελματικά του καθήκοντα το συντομότερο δυνατόν» πρόσθεσε ο Χογκ.