Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και ενδεχομένως να προγραμματίζεται κυβερνητικός ανασχηματισμός, είπαν τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Το γραφείο του Ερντογάν ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την μη προγραμματισμένη συνάντηση και οι τρεις πηγές είπαν ότι μπορεί να προετοιμάζεται ανασχηματισμός αρνούμενες να κατονομαστούν γιατί η πληροφορία δεν είναι ακόμη προς δημοσιοποίηση.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ληφθεί απόφαση για κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά τη συνάντηση», δήλωσε μια από τις πηγές που είναι κοντά στην προεδρία σύμφωνα με το Reuters.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση το γραφείο του Ερντογάν ανέφερε ότι ο Γιλντιρίμ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα μετά τη συνάντηση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 1000 GMT.

Κυβερνητικός ανασχηματισμός αναμενόταν να πραγματοποιηθεί από τον Μάιο όταν ο Ερντογάν ανανέωσε την ηγεσία του ως επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος AK έπειτα από το συνταγματικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου με το οποίο διεύρυνε τις εξουσίες του.