Έκλεισε η γέφυρα προς την Πλατεία των Τζαμιών

Για «κήρυξη θρησκευτικού πολέμου» κάνει λόγο η Χαμάς


ΚΟΣΜΟΣ
14:53
12/12/2011
Έκλεισε η γέφυρα προς την Πλατεία των Τζαμιών
loading

Οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν τη γέφυρα πρόσβασης των μη μουσουλμάνων στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ, έπειτα από απόφαση των δημοτικών αρχών της πόλης που επικαλούνται λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου της Ιερουσαλήμ, «η κατασκευή έκλεισε με εντολή της δημοτικής αρχής. Η πλατεία των Τζαμιών παραμένει ανοικτή στους μουσουλμάνους πιστούς».

Η προσωρινή ξύλινη κατασκευή πιου οδηγεί από το Τείχος των Δακρύων στην Πλατεία των Τζαμιών ανεγέρθηκε το 2004 έπειτα από την κατάρρευση παλαιότερης κατασκευής.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Ιορδανίας καταγγέλλουν ως «κατάφωρη παραβίαση» των ιερών μουσουλμανικών τόπων το κλείσιμο της γέφυρας, ενώ η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζει την κίνηση «κήρυξη θρησκευτικού πολέμου» κατά των ιερών τόπων του ισλάμ στην Ιερουσαλήμ.

Μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της δημοτικής αρχής της Ιερουσαλήμ την περασμένη βδομάδα, η Ιορδανία, τοποτηρητής των ιερών μουσουλμανικών τόπων της Ιερουσαλήμ προειδοποίησε το Ισραήλ απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει