Μια 30χρονη γυναίκα, η τύχη της οποίας αγνοείται, κατέγραψε ζωντανά τις ώρες πανικού που ακολούθησαν την τεράστια φωτιά στον πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο.

Η Ράνια Ίμπραμ φαίνεται στη live μετάδοση που έκανε μέσω Facebook και την οποία ανέβασε ως βίντεο το Sky News, να βρίσκεται πίσω από την πόρτα του διαμερίσματός της, με τον διάδρομο που οδηγεί στο σπίτι της να έχει γεμίσει καπνούς.

Σε αυτόν ακούγονται κάποιες φωνές, με την 30χρονη να ανοίγει την πόρτα και να καλεί μέσα στο σπίτι της κάποιους από τους ενοίκους το κτιρίου. Εκτός από το «ελάτε μέσα», ακούγεται και μια άλλη γυναίκα να τη συμβουλεύει να φύγει από την πόρτα, γιατί «δεν θα σου κάνει καλό να βρίσκεσαι εδώ. Δεν θα μπορείς να ανασάνεις. Έχεις παιδιά. Ούτε αυτά θα μπορούν να ανασάνουν».

Στη συνέχεια προσεύχεται για να σωθεί, αλλά η προσευχή διακόπτεται από τον βήχα που της προκάλεσε ο καπνός. Προς το τέλος του βίντεο βγαίνει στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της και βλέποντας πυροσβεστικά κάτω στον δρόμο αρχίζει να φωνάζει «βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στον 23ο όροφο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ».

Το βίντεο λέγεται ότι μεταδόθηκε στις 1:40 τα ξημερώματα, περίπου 45 λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς.

Αγνοούνται τα ίχνη της

Για την τύχη της Ράνια Ίμπραμ δεν φαίνεται να υπάρχουν και τόσο καλά νέα. Μια φίλη της 30χρονης γυναίκας μίλησε στην Daily Mail και τόνισε ότι κατά τις 3:00 έλαβε από εκείνη ένα Snapchat βίντεο και «από εκείνη τη στιγμή δεν είχε ξανά νέα της. Ζει σε έναν από τους πάνω ορόφους του κτιρίου, αλλά εκείνη την ημέρα ήταν μόνη, μαζί με τα παιδιά της, επειδή ο άντρας της έλειπε». Επίσης, έδειξε στην εφημερίδα ένα μήνυμα που έλαβε από την Ράνια, στο οποίο έγραφε στα αραβικά «Συγχωρέστε με όλοι σας, Αντίο».

Δείτε το βίντεο: