Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά στον πύργο στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν κραυγές από το κτήριο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία ένας άνδρας θεάθηκε να κουνά ένα άσπρο πανί σε ένα παράθυρο. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε κραυγές και ότι είδε έναν άνθρωπο να πέφτει στο κενό και μία γυναίκα να κρατά το παιδί της στο παράθυρο.

Διακόσιοι πυροσβέστες και 40 πυροσβεστικά οχήματα συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία προκλήθηκε από άγνωστη προς το παρόν αιτία. Η μητροπολιτική αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να διευκολύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε ότι η υπηρεσία διέσωσε από πολύ νωρίς σήμερα έναν μεγάλο αριθμό ενοίκων από διάφορους ορόφους του πολυώροφου κτιρίου κατοικιών που κάηκε στο δυτικό Λονδίνο και ότι οι πυροσβέστες έχουν μέχρι στιγμής φθάσει μέχρι τον 19ο και 20ο όροφο του Πύργου Γκρένφελ των 24 ορόφων (και όχι 27 ορόφων όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό).

Η Κότον πρόσθεσε ότι η υπηρεσία εξακολουθεί να αναζητεί τυχόν εγκλωβισμένους και ότι ένας στατικός μηχανικός ελέγχει την στατικότητα του κτιρίου, που μέχρι στιγμής δείχνει να είναι ασφαλές.

«Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται» στην πυρκαγιά που κατέκαψε τη νύκτα το πολυώροφο κτίριο εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, δήλωσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν.

«Πολλοί άνθρωποι είναι αγνοούμενοι. Ορισμένοι μπόρεσαν να βρουν καταφύγιο σε γείτονες και φίλους», δήλωσε ο Σαντίκ Καν στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Λίγο νωρίτερα, η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου ανέφερε «πολλούς θανάτους» και τουλάχιστον 50 τραυματίες από την καταστροφή.