Συνάντηση με την πρόεδρο του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας Αρλίν Φόστερ θα έχει σήμερα η Τερέζα Μέι στη Ντάουνιγκ Στριτ, επιχειρώντας να πετύχει μια συμφωνία που θα επιτρέψει στους Συντηρητικούς να κυβερνήσουν.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα συζητήσει με την Αρλίν Φόστερ τους όρους στήριξης του κόμματός της στην κυβέρνηση μειοψηφίας.

Η Μέι λέει, σύμφωνα με το BBC, πως το κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού δεν θα έχει δικαίωμα «βέτο» σε θέματα-κλειδιά ενώ η Φόστερ από την πλευρά της ξεκαθαρίζει πως βασικό της μέλημα είναι το εθνικό συμφέρον.

Οι Βρετανοί βουλευτές επιστρέφουν σήμερα στο Γουέστιμινστερ μετά τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Οι Συντηρητικοί της Βρετανίας πρέπει πλέον να βασιστούν στη στήριξη των δέκα εδρών που τους παρέχει το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα, καθώς έχασαν για οκτώ έδρες την αυτοδυναμία.

Η Μέι απολογήθηκε χθες στους Συντηρητικού βουλευτές, αποδεχόμενη την προσωπική ευθύνη της για τη μη επίτευξη καθαρής νίκης στις εκλογές και τη θυσία της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που «κληρονόμησε» από τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με το BBC, είπε πως εκείνη «έμπλεξε» το κόμμα με την προκήρυξη εκλογών και τώρα εκείνη θα βγάλει το κόμμα από την κατάσταση αυτή.

Η τοποθέτησή της απέσπασε θετικά σχόλια από πολλούς Συντηρητικούς βουλευτές, κάποιοι από τους οποίους αμφισβήτησαν ανοιχτά το μέλλον της τις προηγούμενες ημέρες.