Δραματικές διαστάσεις παίρνει η διακίνηση και εμπορία παιδιών στην Κίνα. Η αστυνομία στην Κίνα συνέλαβε 608 ανθρώπους που φέρονται να πούλαγαν παιδιά και απελευθέρωσαν 178, μεταξύ των οποίων και κάποια βρέφη, στο πλαίσιο επιχείρησης σε δέκα επαρχίες για την εξάρθρωση δικτύου διακίνησης και εμπορίας παιδιών.

Η αστυνομία χαρακτηρίζει την εξάρθρωση του δικτύου ως «μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη μάχη κατά της εμπορίας ανθρώπων».

Η αστυνομία στην νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν ανακάλυψε τον Μάιο ότι μία οργάνωση με επικεφαλής έναν άνδρα ονόματι Κάι Λιαντσάο είχε πουλήσει 26 παιδιά σε άλλες περιοχές, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι σε μία άλλη περίπτωση, η αστυνομία στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν είχε πληροφορίες ότι πωλούνταν παιδιά σε κατοίκους της περιοχής από μία γυναίκα ονόματι Τσεν Ζιουμέι και από άλλους υπόπτους που ανήκαν σε συμμορία εμπορίας παιδιών.

Η εμπορία παιδιών είναι ανεξέλεγκτη στην Κίνα, όπου τα αγόρια προτιμώνται με αποτέλεσμα να σημειώνονται αμβλώσεις, δολοφονίες ή εγκατάλειψη κοριτσιών και απαγωγές ή αγοραπωλησίες αγοριών.