Δύο ώρες κράτησε η συζήτηση πάνω στα θέματα των εξωτερικών σχέσεων και το περιουσιακό, ανάμεσα στους κ.κ. Χριστόφια και Έρογλου όπως δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα έχουν διμερείς επαφές και με τις δύο πλευρές για να συνεχίσουν τη συζήτηση επί αυτών των θεμάτων.

Η κ. Μπάτενχαϊμ ανέφερε, επίσης, ότι οι σύμβουλοι των ηγετών των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, ενώ η επόμενη συνάντηση των ηγετών θα είναι τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, στις 10:00, παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Σε ερώτηση, εάν ο κ. Ντάουνερ πραγματοποιεί επαφές εκτός Κύπρου για το Κυπριακό, η κ. Μπάτενχαϊμ απάντησε ότι ο κ. Ντάουνερ, «όποτε βρίσκεται εκτός του νησιού, σκέφτεται την Κύπρο πολύ, αλλά δεν μπορώ να σας πω πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή”.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Ντάουνερ «επιστρέφει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο» στην Κύπρο.

Σε ερώτηση, εάν την ερχόμενη συνάντηση οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συζητήσουν τα ίδια θέματα, είπε ότι το ζήτημα αυτό δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό ότι θα συναντηθούν οι δύο σύμβουλοί τους.