Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των απευθείας μεταδόσεων φόνων και αυτοκτονιών μέσω του δημοφιλούς δικτύου Facebook. Το τελευταίο θύμα ήταν ένας 33χρονος μουσικός που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, με έναν τραγικό τρόπο, σε live μετάδοση μέσω της σελίδας του.

Μπροστά στην οθόνη, o Τζάρεντ Μακλέμορ «λούστηκε» με κηροζίνη έξω από το μπαρ όπου εργαζόταν η πρώην αγαπημένη του. Στο βίντεο φαίνεται ο γυμνός από τη μέση και πάνω άντρας στο πάρκινγκ του μπαρ, στο Μέμφις του Τενεσί των ΗΠΑ. Για λίγο φεύγει από το πλάνο και επιστρέφει κρατώντας ένα κόκκινο δοχείο.

tyj3

Ένας άντρας προσπαθεί να του πάρει τον αναπτήρα από το χέρι λίγο πριν βάλει φωτιά στον εαυτό του, αλλά αποτυγχάνει. Ο 33χρονος κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, εξαιτίας των σοβαρών εγκαυμάτων που υπέστη.

tyj2

Τοπικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι ο φλεγόμενος άντρας προσπάθησε να τρέξει προς το μπαρ, ενώ θαμώνες έσπευσαν να σβήσουν τις φλόγες με όποιο μέσο μπορούσαν. Όπως μετέδωσε το WREG, αρχικά αρκετοί από τους θαμώνες θεώρησαν πως επρόκειτο για κάποια φάρσα.

tyj4

«Έμοιαζε σαν να είναι από ταινία… Σαν να φορούσε κάποια ειδική στολή .. Αρκετός κόσμος θεώρησε πως πρόκειται για κάποιο αστείο», δήλωσε αργότερα ένας από αυτούς. Τη διάρκεια του περιστατικού, διεξαγόταν στο μπαρ μια live εμφάνιση συγκροτήματος όπου η πρώην κοπέλα του 33χρονου, η Αλίσα Μουρ, εργαζόταν ως ηχολήπτης.

tyj5

Ο άτυχος κιθαρίστας ήταν γνωστός στην περιοχή του Μέμφις, ωστόσο είχε ιστορικό οικογενειακής βίας και είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τη Μουρ. Είχε συλληφθεί το 2016 για απόπειρα στραγγαλισμού της κοπέλας η οποία είχε δεχτεί ουκ ολίγες απειλές κατά της ζωής της. Η ίδια είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη και είχε πετύχει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του.

f