Το Τόκιο διατήρησε τον τίτλο της γαστρονομικής πρωτεύουσας του κόσμου καθώς σήμερα ο οδηγός Michelin του απένειμε περισσότερα αστέρια από οποιαδήποτε άλλη πόλη για πέμπτη χρονιά.

Τα εστιατόρια του Τόκιο απέσπασαν επίσης περισσότερες διακρίσεις σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, καθώς 16 από αυτά έλαβαν τρία αστέρια με τον οδηγό να τα χαρακτηρίζει ως εστιατόρια «με ξεχωριστή κουζίνα, που αξίζουν μία επίσκεψη». Πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 14 ενώ συγκριτικά στο Παρίσι φέτος βραβεύτηκαν με αστέρι δέκα εστιατόρια.

Τα βραβεία αυτά θεωρούνται πολύ σημαντικά στην Ιαπωνία, μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη μανία για το φαγητό στον κόσμο.

Ο πρώτος κατάλογος της Michelin για εστιατόρια, με στόχο τότε τους οδηγούς αυτοκινήτων, κυκλοφόρησε το 1900 και το σύστημα αξιολόγησης με τα αστέρια εγκαινιάστηκε τη δεκαετία του ’20.