Ένα νέο τρόπο προσέλκυσης των ψηφοφόρων σκέφτηκαν στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χολστάιν, Κίελο, μπροστά στο ενδεχόμενο μικρής συμμετοχής ενόψει των εκλογών της 7ης Μαΐου.

Τα κινητά εκλογικά κέντρα θυμίζουν κινητά κέντρα αιμοδοσίας και το πείραμα θα κοστίσει στο κρατίδιο 25.000 ευρώ, ώστε οι κάλπες να πάνε… αυτοπροσώπως στους εκλογείς, αντί να συμβεί το αντίθετο αναφέρει το Neues Deutschland, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα κινητά εκλογικά κέντρα θα βρίσκονται σε διάφορα κομβικά σημεία της πόλης όπως κοντά σε σουπερμάρκετ, βενζινάδικα ή μπροστά στο δημαρχείο της πόλης και την ιδέα φαίνεται πως οι πολίτες την βρίσκουν καλή, αφού μπορούν να συνδυάσουν άλλες υποχρεώσεις τους με τις τοπικές εκλογές.

Η συμμετοχή στις τελευταίες εκλογές του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν ήταν περίπου 60%, αλλά στις δημοτικές συμμετείχε μόνον το 46,7%, ποσοστό το οποίο ήταν και το ιστορικό χαμηλό συμμετοχής. Αν η ιδέα με τα κινητά εκλογικά κέντρα αποδώσει το πείραμα θα επεκταθεί και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της πόλης Λίμπεκ το φθινόπωρο.