Να αποδεσμευτούν τα χρήματα των Παλαιστινίων

Έκκληση Μπαν Κι Μουν στο Ισραήλ


ΚΟΣΜΟΣ
11:54
23/11/2011
Να αποδεσμευτούν τα χρήματα των Παλαιστινίων
loading

Την καταβολή των χρημάτων τα οποία οφείλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μοπενιαμίν Νετανιάχου ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, μια διαδικασία που πάγωσε μετά την ένταξη της Παλαιστίνης στην UNESCO

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία αργά χθες Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να επαναληφθεί άμεσα η μεταβίβαση στους Παλαιστίνιους των οφειλόμενων χρημάτων από φόρους και τελωνειακά δικαιώματα, σύμφωνα με τις νόμιμες υποχρεώσεις του Ισραήλ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Νεζίρκι.

«Εξέφρασε επίσης τη βαθιά του ανησυχία μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ για την ανέγερση νέων εβραϊκών οικισμών, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ιερουσαλήμ, η οποία υπονομεύει τις ειρηνευτικές προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Μπαν Κι-μουν «υπογράμμισε την ανάγκη για αποκλιμάκωση της παρούσας κατάστασης ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για την επανάληψη των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων».

Η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε τη Δευτέρα από τα Ηνωμένα Έθνη να παρέμβουν στην ισραηλινή κυβέρνηση για να τερματίσουν το πάγωμα της μεταβίβασης των οφειλόμενων πόρων.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα τελωνειακά δικαιώματα και τον ΦΠΑ που το Ισραήλ παρακρατεί από τα προϊόντα που προορίζονται για τους Παλαιστίνιους και τα οποία διακινούνται μέσω των λιμανιών και αεροδρομίων του Ισραήλ. Τα χρήματα αυτά αποδίδει στην Παλαιστινιακή Αρχή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει