Σε λεπτομέρειες για μία σειρά εγκλημάτων, ανάμεσά τους ο εξαναγκασμός σε γάμο, η απέλαση δια της βίας, οι θρησκευτικές διώξεις και αναρίθμητες ανθρωποκτονίες σε κέντρα ασφαλείας υπό το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ (1975-79) αναφέρθηκε σήμερα μία εκ των εισαγγελέων, η Τσία Λίανγκ, ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου που έχει συσταθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Στην αρχική της αγόρευση η Λίανγκ είπε ότι από τα αποδεικτικά στοιχεία προκύπτει πως το επιτελείο των Ερυθρών Χμερ ενήργησε «αυστηρά με βάση τις εντολές και την πολιτική των κατηγορούμενων» όταν πραγματοποιούσε τις μαζικές παραβιάσεις και ότι οι ηγέτες τους ήταν απολύτως ενήμεροι του τι συνέβαινε.

Οπως είπε η ίδια, οι Ερυθροί Χμερ «είχαν απλά στερήσει κάθε αξία από την ανθρώπινη ζωή».  Ανάμεσα στις πολλές μαρτυρίες είναι και μία, σύμφωνα με την οποία το επιτελείο των Ερυθρών Χμερ έθαψε μία έγκυο στα θεμέλια μίας γέφυρας σε ένα φράγμα γιατί «έκρινε ότι έτσι θα γίνει πιο γερό».

Βουδιστές μοναχοί χαρακτηρίζονταν «παρασιτικά σκουλίκια που ρουφούν το αίμα» και υποχρεώνονταν να βγάζουν τα ράσα τους και να εγκαταλείπουν τη θρησκεία τους με την απειλή του θανάτου.

Η εισαγγελέας μίλησε και για την τακτική των Ερυθρών Χμερ να αυξάνουν τον πληθυσμό εξαναγκάζοντας σε γάμο εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια τα οποία υποχρέωναν να έχουν ερωτική σχέση διαφορετικά θα εκτελούνταν.