Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Λουκάς Λουκά δήλωσε σήμερα ότι στην Κύπρο «εξακολουθούν να παρατηρούνται προβλήματα και διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, τα οποία αντανακλούν κυρίως τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τα στερεότυπα». 

Σε χαιρετισμό του στην Ημερίδα του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας ο κ. Λουκά είπε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει σημαντικά και θετικά βήματα σ’ ό,τι αφορά την αναβάθμιση της θέσης της γυναίκας στον τομέα της εργασίας και οικονομίας».

Ανέφερε ότι έχουν ψηφιστεί σημαντικές νομοθεσίες, οι οποίες κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ισομισθία, την ίση μεταχείριση στην απασχόληση, την προστασία της μητρότητας και τη γονική άδεια.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «η στήριξη και ενδυνάμωση όλων των γυναικών και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, περιλαμβανομένων των ανέργων, των χαμηλά αμειβόμενων, των αγροτισσών, των ηλικιωμένων, των μονογονιών, των γυναικών με αναπηρίες και χρόνια νοσήματα κλπ» αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.