Πριν από δύο χρόνια η Carolyn Savage από το Ohio των ΗΠΑ έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, το οποίο όμως… δεν ήταν δικό της.

Εκείνη και ο σύζυγός της Sean αποφάσισαν να δοκιμάσουν την εξωσωματική γονιμοποίηση πρώτη φορά στο τρίτο τους παιδί, επειδή αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας επί οκτώ χρόνια.

Η Mary Kate ήρθε στον κόσμο το 2006, ενώ το ζευγάρι τότε πήρε επίσης την απόφαση να καταψύξει και τα υπόλοιπα γονιμοποιημένα έμβρυα.

Το 2009 η Carolyn λάμβανε τα ευχάριστα νέα ότι είχε μείνει ξανά έγκυος.

Μόνο που η χαρά της σύντομα έγινε λύπη, όταν οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι το έμβρυο που κυοφορούσε δεν ήταν δικό της, αλλά του Paul και της Shannon Morrell, από το Míchigan, το μεσαίο όνομα των οποίων ήταν επίσης Savage. Η κλινική είχε κατά λάθος εμφυτεύσει το λάθος έμβρυο στη μήτρα της.


Λόγω επιπλοκών κατά τη διάρκεια καισαρικής, όταν ήρθε στον κόσμο ο Logan οι γιατροί είπαν στην Carolyn ότι δε μπορεί να ξανακάνει παιδιά

Τότε Carolyn και ο Sean πήραν την απόφαση να φέρουν στον κόσμο το αγοράκι που κυοφορούσε και να το δώσουν στους πραγματικούς του γονείς, που αντιμετώπιζαν επίσης πολλά προβλήματα γονιμότητας.

Η στεναχώρια της για το λάθος των γιατρών συνοδεύτηκε και από ένα ακόμη δυσάρεστο νέο.

Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι έπασχε από το σύνδρομο HELLP, που μπορεί να οδηγήσει στην απειλητική για τη ζωή της μητέρας προεκλαμψία, και πως η μήτρα της δε θα μπορούσε να φιλοξενήσει ποτέ ξανά ένα έμβρυο, επειδή είχε κάνει ήδη τρεις καισαρικές.


Ο Sean και η Carolyn με τα τρία τους παιδιά Mary Kate, Ryan και Drew  και τον νεογέννητο Logan το 2009

Τους επόμενους 18 μήνες το ζευγάρι έπρεπε να συνηθίσει στην ιδέα του αποχωρισμού από το αγοράκι (Logan) που έφεραν στον κόσμο και το οποίο όμως δεν ήταν δικό τους. Η Carolyn υπέφερε από μετατραυματικό σύνδρομο στρες, ενώ μαζί με το σύζυγό της ακολούθησαν συμβουλευτική θεραπεία σε ειδικό ψυχολόγο.

Τώρα, δύο χρόνια μετά, στα χείλη τους επέστρεψε ξανά το χαμόγελο, καθώς απέκτησαν δίδυμα με μια παρένθετη μητέρα, η οποία μαθαίνοντας την ιστορία τους θέλησε να τους βοηθήσει να αποκτήσουν κι άλλα μέλη στην οικογένειά τους.

Τα «δίδυμα-θαύμα», όπως τα αποκαλούν, που γέννησε η παρένθετη μητέρα Jennifer O’Nash, έφεραν ξανά χαρά στη ζωή της Carolyn του Sean και των τριών παιδιών τους, καθώς η απώλεια του Logan είχε στοιχίσει σε όλους.


Ο Sean και η Carolyn μαζί με τη Jennifer O’Nash και τα δίδυμα

«Μερικές φορές κάθομαι και κοιτάω τον Reagan και την Isabella και δεν πιστεύω ότι είναι μαζί μας, στην οικογένειά μας. Ακόμη δεν το πιστεύω. Δε μπορώ καν να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι. Το να πω ένα “ευχαριστώ” στην Jennifer δεν είναι αρκετό. Μας έδωσε πολύ περισσότερα από τις δύο αυτές ψυχές. Τα δίδυμα “έκλεισαν” κάποιες πληγές του παρελθόντος και μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε σε κάποιο βαθμό τη θλίψη που νιώθαμε, αλλά ακόμη αισθάνομαι έντονη την απώλεια του Logan. Σίγουρα δεν είναι “μωρά-αντικαταστάστες” αλλά είναι ό,τι καλύτερο για όλους μας» λέει συγκινημένη η Carolyn.

Το γεγονός αυτό βοήθησε την οικογένειά της να έρθει κοντά και με τους γονείς του Logan, του μωρού που κουβαλούσε μέσα της επί 9 μήνες, για να το δώσει τελικά στους πραγματικούς του γονείς.


Ευτυχισμένοι γονείς μετά την περιπέτεια που έζησαν

«Όταν πήρα τηλέφωνο τη Shannon για να της πω ότι περιμέναμε δίδυμα, η σχέση μας βελτιώθηκε. Από τότε έχουμε βρεθεί με τους Morrell ήδη τέσσερις φορές».

Η Jennifer, η παρένθετη μητέρα, μια νοσοκόμα από την Indianapolis είπε: «Όταν συνάντησα για πρώτη φορά την Carolyn και τον Sean και έμαθα τι τους είχε συμβεί, ήξερα ότι έπρεπε να τους βοηθήσω. Οι πρώτες προσπάθειες εξωσωματικής απέτυχαν και με τον καιρό αναπτύξαμε ακόμη πιο στενό δεσμό».