Ασθενείς και εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια μετά την κατάρρευση στέγης σήμερα στο κρατικό νοσοκομείο Charlotte Maxeke στο Γιοχάνεσμπουργκ, κοντά στην επιχειρηματική συνοικία της πόλης, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η οροφή κατέρρευσε την ώρα που εργάτες προσπαθούσαν να σφραγίσουν μια διαρροή. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα.

Δύο από τους τραυματίες είναι ασθενείς, δύο είναι οικοδόμοι κι ένας από τους τραυματίες ανήκει στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Στο νοσοκομείο, ένα από τα μεγαλύτερα στη Νότια Αφρική, έχει δοθεί το προσωνύμιο Joburg Gen και χρησιμοποιείται για ακαδημαϊκούς σκοπούς, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στο Πανεπιστήμιο του Βιτβάτερσαντ.

«Αρκετοί ασθενείς έχουν εγκλωβιστεί. Οι ομάδες διάσωσης εργάζονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή προσπαθώντας να επιβεβαιώσουν ότι είναι όλοι ασφαλείς» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ER24 Ράσελ Μέιρινγκ.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται μέλη των ομάδων διάσωσης να απομακρύνουν συντρίμμια και μεταλλικούς σωλήνες στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τους παγιδευμένους στα χαλάσματα εν μέσω καταρρακτώδους βροχής στην οικονομική πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Eye Witness News μετέδωσε επικαλούμενο πηγές στο σημείο ότι δύο άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα και ένας άνθρωπος απεγκλωβίστηκε. Το τηλεοπτικό δίκτυο eNCA μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.