Γερμανικό «όχι» σε στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν

Ανοιχτές όλες οι λύσεις, λέει η Βρετανία


ΚΟΣΜΟΣ
17:37
14/11/2011
Γερμανικό «όχι» σε στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν
1
loading

Κάθε συζήτηση για πιθανή στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν, εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος, απέρριψε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε,  την ίδια ώρα που η Βρετανία επισημαίνει πως όλες οι εναλλακτικές λύσεις είναι ανοικτές.

«Αν το Ιράν συνεχίσει να αρνείται τη συνεργασία με την ΙΑΕΑ, είναι αναπόφευκτη η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων, όμως δεν θα συμμετάσχουμε σε μια συζήτηση για στρατιωτική επέμβαση, θεωρούμε πως αυτές οι συζητήσεις είναι αναποτελεσματικές και τις απορρίπτουμε», υπογράμμισε ο Βεστερβέλε από τις Βρυξέλλες.

Λίγο νωρίτερα, ο Βρετανός ομόλογός του Γουίλιαμ Χέιγκ δεν απέρριψε κατηγορηματικά την πιθανότητα στρατιωτικών επιθέσεων εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

«Δεν προβλέπουμε προς το παρόν κάτι τέτοιο, δεν ζητάμε ανάληψη στρατιωτικής δράσης ούτε τασσόμαστε υπέρ, όμως ταυτόχρονα λέμε πως όλες οι πιθανότητες πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι», υπογράμμισε ο Χέιγκ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ τόνισε πως «πρέπει να προετοιμαστούμε για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων ώστε να αποφύγουμε κάθε ανεπανόρθωτη επέμβαση».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν απηύθυνε επίσης έκκληση για αυστηρότερες κυρώσεις και πρόσθεσε πως «η πιθανότητα μιας στρατιωτικής επέμβασης δεν θα προσφέρει τίποτε διότι οι επιπτώσεις της θα είναι καταστροφικές».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar k2due

    Καλά... σιγά τα αυγά.Όσο επενέβησαν και στην Β.Κορέα. Πυρηνικά φίλε μου,τ΄ έχεις... κοιμάσαι ήσυχος και όλοι σε σέβονται

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει